search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Mytilineos: Ολοκλήρωσε την εξαγορά του 1ου από τα 5 μεγάλα φωτοβολταϊκά projects στον Καναδά

19.12.2023 11:49
MYTIL_MAIN

Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του πρώτου από τα πέντε συνολικά φωτοβολταϊκά projects της Westbridge στον Καναδά, προχώρησε η Mytilineos.

Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό έργο Georgetown –με ισχύ έως 230MWac (278MWdc), στο Vulcan County της Alberta.

Το συγκεκριμένο project κόστισε 32,5 εκατ ευρώ για το 92%, καθώς ένα 3% είχε ήδη καταβληθεί και το υπόλοιπο 5% θα καταβληθεί με το ξεκίνημα της εμπορικής λειτουργίας.

Η Westbridge ανέφερε ότι η Mytilineos θα κλείσει την εξαγορά των υπολοίπων 4 φωτοβολταϊκών έργων μέσα στην διετία 2024-25 και όπως ανακοίνωσε, θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από το Georgetown για να αποπληρώσει τα δάνεια που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η MYTILINEOS Energy & Metals και η Westbridge Renewable Energy Corp έχουν συνάψει από τον περασμένο Μάϊο από κοινού οριστική συμφωνία σχετικά με την αγορά από την MYTILINEOS M Renewables χαρτοφυλακίου 5 φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα του Καναδά από την Westbridge, με αναμενόμενη συνολική ισχύ 1.410 MWdc (1,4 GW) κατά την εμπορική λειτουργία, που θα τροφοδοτούν 200.000 σπίτια.

To deal πρόκειται να ολοκληρωθεί με αγορά από τη MYTILINEOS των υπολοίπων θυγατρικών της Westbridge:  Sunnynook Solar Energy Inc. («Sunnynook»), Dolcy Solar Inc. («Dolcy»), Eastervale Solar Inc. («Eastervale») και Red Willow Solar Inc. («Red Willow»), (Εταιρείες Ειδικού Σκοπού/Special Purpose Vehicle, συλλογικά τα «SPVs»). Η Westbridge θα διατηρήσει την κυριότητα των SPV κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των έργων, έως την ολοκλήρωσή τους, η οποία υπόκειται σε προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Σύμφωνα με τη Westbridge το συνολικό deal μπορεί να κυμανθεί από 217 εκατ. δολ. ως 346 εκατ. δολ. για τα 5 projects και θα εξαρτηθεί από την χωρητικότητα της ηλιακής ενέργειας, το νούμερο των τμημάτων αποθήκευσης με μπαταρίες και το ύψος των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συμφωνία για τη μεταβίβαση του 25% της εταιρείας ANEMOS RES

Πτώση 25% των επενδύσεων προς τις ελληνικές startups το 2023 – Στο 38% η ύφεση πανευρωπαϊκά

Κρίστιαν Χατζημηνάς: «Χρειάζεται επαναβιομηχανοποίηση και ελεγχόμενη τεχνητή νοημοσύνη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:42