search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Νίκος Φλωρινιώτης: Η μάχη με τον καρκίνο και ο θάνατος του πατέρα του 6 μήνες πριν – Πότε θα γίνει η κηδεία του

19.12.2023 20:55
floriniotis2-new

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη, Νίκος Φλωρινιώτης, έφυγε από τη ζωή μόλις στα 39 του χρόνια.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Λαϊκό Νοσοκομείο και έδινε τη μάχη του για να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Όμως δεν άντεξε, λύγισε από τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή, νωρίς το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου.

Συντετριμμένη η αδελφή του, Αννούλα Φλωρινιώτη, λύγισε από την απώλεια του μικρού της αδελφού και περιέγραψε τις τελευταίες του στιγμές.

«Το πρωί κοιμόμουνα δίπλα του και σηκώθηκα και τον είδα, γιατί κάθε μισή ώρα του έβαζα θερμόμετρο, επειδή είχε από προχθές πολύ υψηλό πυρετό. Και ξαφνικά είδα ότι τα χεράκια του ήταν παγωμένα. Και τρέχω στους γιατρούς και λέω «παιδιά, ο αδερφός μου, έχουν  πρηστεί τα άκρα του και είναι παγωμένα, τι συμβαίνει; Ελάτε λίγο γρήγορα». Και ήρθε ο γιατρός, μου λέει «βγες λίγο έξω να τον εξετάσω». Μου λέει «ξεκουράστηκε». Διανύω τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου. Μου τα πήρανε όλα. Μου πήραν τον μπαμπά μου, μου πήραν τον αδερφό μου, τίποτα δε μου αφήσανε» δήλωσε η Αννούλα Φλωρινιώτη.

Το μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο

Μάλιστα, πριν από 2 εβδομάδες ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε μιλήσει μέσα από το νοσοκομείο για την επιδείνωση της υγείας του.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Κ. Κωστα Χαρδαβέλλα για την τιμή που μου έκανε και ήρθε να με δει στο νοσοκομείο και να μου χαρίσει το βιβλίο του υπογράφοντάς το, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήταν από τους πρώτους όταν έμαθε για το πρόβλημα υγείας μου και με πήρε τηλέφωνο να μου δώσει κουράγιο!!!» είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Ο θάνατος του πατέρα του, 6 μήνες πριν

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να νικήσει την επάρατη νόσο. Όμως ο θάνατος χτύπησε για άλλη μια φορά την πόρτα της οικογένειας, μόλις 6 μήνες μετά τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη.

Στις 6 Ιουνίου του 2023, ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή από πνευμονικό οίδημα, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο. Ο θάνατός του είχε βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και ειδικά τα δύο παιδιά του, την Άννα και τον Γιάννη, που ακολούθησαν τα βήματά του και ασχολήθηκαν με το τραγούδι.

Τότε ο γιος του, Νίκος, είχε δηλώσει συντετριμέννος: «Το μόνο που στενοχωρήθηκα, είναι ότι δεν προλάβαμε να είμαστε εκεί τις τελευταίες του στιγμές. Ήθελα να του πω πόσο τον αγαπώ κι ότι αν ξαναγεννιόμουν τον ίδιο πατέρα θα ήθελα. Ήταν τόσο καλός άνθρωπος».

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα πεθάνω»

Ο Νίκος Φλωρινιώτης, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι ο ίδιος πάσχει από καρκίνο. «Η πρώτη μου σκέψη στο μυαλό ήταν ότι θα πεθάνω. Όταν ρώτησα τους γιατρούς, μου είπαν δεν ξέρουμε. Είναι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα, που εύχομαι να μην το νιώσει κανείς. Ο καρκίνος είναι πολύ άσχημο πράγμα».

«Αν δεν είχα την οικογένειά μου, τη μητέρα και την αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα έκανα. Με βοήθησαν πολύ. Στον πατέρα μου, λόγω του προβλήματός του, δεν του τα λέγαμε όλα. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ» είχε αναφέρει τότε.

«Το είχα πέντε χρόνια και δεν το ήξερα. Μου είπαν οι γιατροί πως μες στην ατυχία μου ήμουν τυχερός γιατί αυτό προχωρούσε πάρα πολύ αργά και εκδηλώθηκε πριν 1,5 χρόνο. Νόμιζα ότι ήταν λίπωμα, το αφαίρεσα και πάλι δεν έδωσα σημασία», είχε αποκαλύψει.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχα καρκίνο. Είχα φοβερή κόπωση, άρχισα και έχανα κιλά και έφτασα σε σημείο που δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Δεν είχα όρεξη για φαγητό. Έχασα 12 κιλά», είχε πει ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Μάλιστα, είχε κάνει αναφορά και στον νεκρό πατέρα του: «Με προσέχει ο πατέρας μου από εκεί ψηλά και να πάνε όλα καλά. Ο πατέρας μου ήταν το στήριγμα του σπιτιού και η μητέρα μου ήταν σαν βράχος».

Πότε θα γίνει η κηδεία του

Σύμφωνα με όσα είπε οικογενειακός φίλος, η κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη θα γίνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το μηχανικό κεφάλι του E.T., του πιο διάσημου εξωγήινου

Άλεκ Μπάλντουιν: Έχασε την ψυχραιμία του και καυγάδισε με διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης (Videos)

Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ Μακέλενι αναπαράγουν το πασίγνωστο εξώφυλλο των Wham!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:06