search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:48
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ για ροζ σημαία: Φίμωση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, σύρεται από τον Νατσιό ο Γεραπετρίτης   

19.12.2023 17:25
nagia grigorakou 876- new

Καταπέλτης για την κυβέρνηση είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν η υπεύθυνη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Νάγια Γρηγοράκου και οι τομείς Πολιτισμού και Ισότητας του Κινήματος για την αδιανόητη εντολή που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης να κατέβει έργο τέχνης από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Η προσπάθεια φίμωσης ενός καλλιτεχνικού έργου μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύει τη φοβική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ελευθερία της τέχνης που αποτελεί κεκτημένο για κάθε ανοιχτή, σύγχρονη και  δημοκρατική κοινωνία» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ακόμα:

«Για εμάς οι αξίες του συμβόλου της σημαίας για ελευθερία είναι ιερές και απόλυτα συνδεδεμένες με τον αγώνα κάθε ανθρώπου που τις υπερασπίζεται. Όταν, λοιπόν, η τέχνη εμπνέεται από αυτές τις αξίες όχι μόνο δεν τις απαξιώνει, αλλά τις αναδεικνύει.

Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ χρησιμοποιεί το σύμβολο της ελληνικής σημαίας μέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργώντας μια ροζ σημαία για κάθε θύμα γυναικοκτονίας από το 2022, από σεντόνια γυναικών θυμάτων βίας.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, συρόμενος από την ακροδεξιά προσέγγιση του Προέδρου της  Νίκης, κ. Νατσιού, διεκδικώντας μερίδιο των ακροδεξιών ψηφοφόρων και κολακεύοντας τις ακροδεξιές κοιτίδες του κόμματός του, έδωσε εντολή να αποσυρθεί το συγκεκριμένο έργο.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι η ισότητα, αλλά και η ελευθερία στην καλλιτεχνική έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτες. Στεκόμαστε με συνέπεια απέναντι στην έμφυλη βία με ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση των δομών για τις γυναίκες θύματα βίας και η διασφάλιση της λειτουργίας τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα βίας και να εγκαταλείψει πρακτικές περιορισμού, οι οποίες δε συνάδουν με τη δημοκρατική μας συνείδηση». 

Διαβάστε επίσης:

Φαραντούρης: Σοβαρή θεσμική διολίσθηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η τροπολογία για τον Δήμο Αθηναίων

Η «σκιώδης» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέες θεματικές χρεώσεις της ΠΓ – Όλα τα ονόματα

Βουλή: Με 262 «ναι» πέρασε η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς, «ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:47