search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:17
MENU CLOSE

Κασσελάκης για φερόμενη συμφωνία Άδωνι για 500.000 Πακιστανούς εργάτες στη χώρα μας: Να απαντήσει ο πρωθυπουργός αν ισχύει

20.12.2023 18:49
kasselakis new

Με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν σύμφωνα με την οποία συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών και επίκειται η υπογραφή «τις επόμενες ημέρες».

«Η συνάντησή μου με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας @AdonisGeorgiadi ήταν εξαιρετικά παραγωγική για τη διερεύνηση ισχυρών συνεργασιών. Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. InShaAllah τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια συμφωνία G2G (σ.σ. μεταξύ κυβερνήσεων)» με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας», αναφέρει η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

Όπως αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, «Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν. 2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό.

Η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Διευκρινιστική δήλωση για τη δήθεν κρυφή συμφωνία Ελλάδας – Πακιστάν για την μετάκληση 500.000 μεταναστών

Με δελτίο Τύπου, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει πως «με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη να έχει συνάψει δήθεν κρυφή συμφωνία με τον ειδικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, κ. Jawad Sohrab, για τη μετάκληση 500.000 εργατών από το Πακιστάν στην Ελλάδα, παρατίθεται η διευκρινιστική ανάρτηση που ο ίδιος έκανε στο Twitter νωρίτερα σήμερα, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Ειδικότερα, o κ. Jawad Sohrab ανέφερε:

“CLARIFICATION – There is no official agreement nor even an understanding between Greece & Pakistan for any Pakistani migrant worker(s) participation in Greek construction industry. @AdonisGeorgiadi & I had explored the possibility of future collaboration. On a personal note, I was deeply impressed by Mr. Georgiadis’s integrity, patriotism & intellect to conceive new possibilities for his country”.

Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση:

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ – Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο @AdonisGeorgiadi & εγώ διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

Διαβάστε επίσης:

Ροζ σημαία: Αισχρή επίθεση βουλευτή των Σπαρτιατών στην εικαστικό Γεωργία Λαλέ

Με τις γαλάζιες ψήφους πέρασε η τροπολογία που θέτει εκτός «Ανάπλασης» τον Δούκα – «Παρών» ΠΑΣΟΚ στις αυξήσεις στους εξωκοινοβουλευτικούς

Ο Μητσοτάκης εξηγεί πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42