search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 07:45
MENU CLOSE

Γιώργος Αλκαίος: «Γνώρισα τη μητέρα μου στα 16, για εμένα μάνα μου ήταν η γιαγιά μου»

21.12.2023 19:33
GIWRGOS_ALKAIOS
Screenshot ΕΡΤ

Ο Γιώργος Αλκαίος σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 21/12 στην εκπομπή Στούντιο 4 στην ΕΡΤ1. Ο γνωστός μουσικός αναφέρθηκε στα χρόνια που μεγάλωσε κοντά στην αγαπημένη του γιαγιά, στην μητέρα που γνώρισε όταν έγινε 16 ετών και στα αδέρφια που δεν μπόρεσε να αναπτύξει σχέσεις μαζί τους.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Αλκαίος είπε για τη βιολογική του μητέρα: «Γνώρισα τη μάνα μου στα 16 μου, που ήρθε για να με γνωρίσει και ποιος είμαι. Ήταν μία συγκλονιστική κατάσταση γιατί δεν ξέραμε πως είμαστε. Ήμουν με μία ταμπέλα με το όνομά της. Επειδή έχω πάρει πολύ ψέμα στη ζωή μου, δεν μου αρέσει το ψέμα.

Απλά ήθελα να τη γνωρίσω, δεν ένιωθα κάτι. Εμένα η μάνα μου ήταν η γιαγιά μου, δεν μπορούσα να νιώσω κάτι. Μπορεί λίγο να δεις αν, για παράδειγμα, μοιάζεις στα μάτια. Η βιολογική σχέση για εμένα είναι πολύ υπερτιμημένη. Κάποια στιγμή θα τα πω με ωραίο τρόπο, να έχω χρόνο. Το έχω ήδη λύσει. Τότε ήταν μία εποχή απαγορευμένη και δεν το συζητούσες γιατί μπορεί να ήταν λάθος και των δύο γονιών, αλλά πάντα έφταιγε μόνο ο ένας.

Είχα αποφασίσει από μικρός ότι δεν θα μπω μέσα σε αυτό, ότι δεν μπορώ να το ζήσω γιατί θα με καταστρέψει. Όλη η διέξοδός μου βγήκε στο θέατρο και στη μουσική. Είχα μεγαλώσει καλλιτεχνικά για να το καλύψω», είπε για τον τρόπο με τον οποίο έζησε την ιδιαίτερη αυτή σχέση.

Το α μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Αλκαίου:

Το β’ μέρος της συνέντευξής του:

Στον αντίποδα είχε πάντα δίπλα του τη γιαγιά του, την οποία αποκάλεσε «θεϊκή»: «Η γιαγιά μου ήταν θεϊκή. Έζησε για να κάνει αυτό που έκανε κι ήταν πολύ κατασταλαγμένη. Πριν φύγω για το Όσλο στην Eurovision, το έχω ζήσει πολλές φορές η ζωή μου να έχει το πάνω και το κάτω, η γιαγιά «έφυγε» παραμονή του τελικού.

Η εξομολόγηση της γιαγιάς του πριν πεθάνει

Είχε χειρουργηθεί σε μία κλινική και ήταν μεγάλη. Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολα… Την έπιασε και μου είπε δύο ημέρες πριν τις πρόβες «συγγνώμη αν έκανα κάτι λάθος» και της είπα «τι λες εσύ είσαι η μάνα μου». Είχε μία συστολή», εξομολογήθηκε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο ίδιος προσπάθησε να γνωρίσει τα τρία αδέρφια του που ζουν στην Αμερική: «Όλες οι σχέσεις ήταν κακές. Με τα τρία αδέρφια στην Βοστώνη, που τα γνώρισα, δεν μπορούσα να αναπτύξω σχέσεις. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι μου έχει λείψει εμένα. Έχουν για μητέρα τους τη μητέρα μου, που εγώ δεν τη θεωρώ μητέρα μου. Είναι σουρεάλ όλο αυτό. Είμαι γεμάτος να αγαπήσω και να δώσω, αλλά όχι κάτι που δεν μπορώ να το κάνω», πρόσθεσε ο Γιώργος Αλκαίος.

Διαβάστε επίσης:

«Έφοδος» της Δίωξης Ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και κινητά

Βεργίνα: Γιατί ο νεκρός είναι ο Φίλιππος Β’ – Τέλος στους ισχυρισμούς Αρβελέρ περί τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου βάζει η Αγγελική Κοτταρίδη

Καιρός: «Ζεστός» αναμένεται να είναι ο χειμώνας στη χώρα μας – Η πρόβλεψη για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 07:45