search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:57
MENU CLOSE

Λάκης Λαζόπουλος: «Δεν θα ξαναερχόταν η Δεξιά αν υπήρχε το Κέντρο – Εγώ δεν έκανα ποτέ κωλοτούμπες» (Video)

21.12.2023 13:19
lazopoylos-new

Για τη νέα του παράσταση, την πορεία του στην τηλεόραση αλλά και τον θάνατο της συζύγου του που τον στιγμάτισε μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show», ο ηθοποιός αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε ένα όνειρο που έβλεπε από παιδί και το οποίο τον οδήγησε στη συγγραφή του έργου «Όταν Πέθανα».

«Το έργο το έγραψα μέσα σε 15 μέρες, τους ρόλους τους ακούω μέσα στο κεφάλι μου και αντιγράφω αυτό που ακούω. Πρώτα πρέπει να τους σχεδιάσω και μετά να τους αφήσω κάπου για να τους ακούσω. Γι’ αυτό δεν θα δεις ποτέ μουντζούρα στα γραπτά μου, γράφω με το χέρι» ανεφερε ακι πρόσθεσε:

«Από μικρό παιδί έβλεπα το ίδιο όνειρο: ότι έχω πεθάνει, με πηγαίνουν στην εκκλησία και στην εκκλησία βγαίνω εγώ απ’ το φέρετρο, πιάνω ένα μικρόφωνο και τους κάνω όλους να γελάνε. Αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο και με έναν τρόπο αυτό το παιδικό μου όνειρο αποφάσισα μέσα από κάποιες συγκυρίες να δένουν όλα όσα έχω ζήσει στο κεφάλι μου και είπα “ας πούμε λοιπόν ότι πεθαίνω”. “Όταν Πέθανα”. Τι θα ήθελα να δω; Ένας ακόμα λόγος είναι, επειδή πέρναγα πολύ ζόρι ψυχολογικό από τον θάνατο της γυναίκας μου, προτιμούσα να ζω σε ένα έργο που συμβαίνουν άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά από τη ζωή μου».

Τέλος, ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στην πολιτική σκηνή και τον ρόλο των σατιρικών συγγραφέων σε περιόδους κρίσης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκανε «κωλοτούμπες».

«Σε μια κρίση πρέπει ο σατιρικός συγγραφέας να κάνει κολοτούμπες και να κάνει τον αστείο; Αυτή είναι η δουλειά μου; Εγώ νομίζω ότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Δεν θα ξαναερχόταν η δεξιά αν υπήρχε το κέντρο. Ο ρόλος του καλλιτέχνη δεν είναι να κάνει κολοτούμπες. Κολοτούμπες κάνουν μόνο οι πολιτικοί. Σέβομαι πολύ τον κόσμο. Δεν θα αλλάξω την άποψή μου. Θα έκανα ακριβώς τα ίδια. Αν δεν σκεφτόμουν θα έπρεπε να παραδεχθώ ότι ήμουν ηλίθιος. Έχει τρόπο το σύστημα να σε τιμωρήσει. Κανείς δεν μίλαγε με εμένα μπροστά. Πήραν όλοι οι δημοσιογράφοι τα όπλα και πυροβολούσαν».

Διαβάστε επίσης:

Χώρισαν η Μαράια Κάρεϊ και ο Μπράιαν Τανάκα (Photo)

Άννα Βίσση: Τι ευχή έκανε για τα γενέθλιά της – Πόσο ετών έγινε; (Video)

Ελεωνόρα Μελέτη: «Τα Χριστούγεννα του 1998 έκανα το σπουδαιότερο δώρο στον πολύτιμο εαυτό μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05