search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:56
MENU CLOSE

Ροζ σημαία: Λάθος η διαχείριση του ΥΠΕΞ, δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, λέει η Γεωργία Λαλέ (Video)

22.12.2023 00:55
roz-simaia-1

Αιχμές για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ που απέσυρε την ροζ ελληνική σημαία από το προξενείο στη Νέα Υόρκη άφησε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ, την ώρα που ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι κατέβασε τη σημαία γιατί το προξενείο δεν είναι γκαλερί.

«Το εθνικό σύμβολο ανήκει σ ’όλους τους Έλληνες και η ροζ σημαία είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες θύματα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η εικαστικός Γεωργία Λαλέ, δημιουργός της ροζ ελληνικής σημαίας, η απόσυρση της οποίας από έκθεση της στο προξενείο της Νέας Υόρκης ύστερα από εντολή του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η 34χρονη εικαστικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης άφησε αιχμές προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας «για λάθος διαχείριση που έδωσε βάση σε μια ακραία πλευρά του Κοινοβουλίου που δεν αντιπροσωπεύει την χώρα μας και ζήτησε να κατέβει μόνο γι’ αυτό τον λόγο».

Η κ. Λαλέ θεωρεί ότι η ροζ σημαία αποσύρθηκε γιατί «μια μειονότητα της χώρας μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες και εμένα κατ’ επέκταση για να μην μιλήσουμε γι’ αυτά τα συγκεκριμένα θέματα».

Δείτε τι δήλωσε η εικαστικός:

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ημαθία: Καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να το επισκευάσει

Θάνατος 8χρονου που βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο: Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ανοικτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – Το ωράριο λειτουργίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:55