search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:10
MENU CLOSE

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του την Τρίτη – Μόνο τραγούδια του για 3 ημέρες στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη

25.12.2023 16:55
karras 654- new

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του «άρχοντα της πίστας» του γνήσια λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί η σορός του θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ως τη μία το μεσημέρι.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στο τελευταίο αντίο του λαϊκού καλλιτέχνη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής με μαέστρο τον Γεώργιο Σαμαρά και «Απόλλων» Ροδολίβους Σερρών με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Ο αποχαιρετισμός της Minos EMI

Η Minos EMI, η δισκογραφική εταιρεία του Βασίλη Καρρά, τον αποχαιρέτησε μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως το θαύμα που όλοι πίστευαν δυστυχώς δεν έπιασε.

«Με μεγάλη και βαθειά λύπη αποχαιρετούμε τον Βασίλη Καρρά, τον δικό μας Βασίλη, τον άρχοντα του λαϊκού μας τραγουδιού. Αυθεντικός, απλός, αληθινός, στενός συνεργάτης επι δεκαετίες και γνήσιος λαϊκός ο Βασίλης Καρράς θα μας λείψει, αλλά θα είναι πάντα εδώ, στις καρδιές μας και στα τραγούδια του που θα τραγουδιούνται πάντα. Πιστεύαμε όλοι στο θαύμα των ημερών που δυστυχώς δεν έπιασε… Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Minos EMI.

Θεσσαλονίκη: Μόνο τραγούδια του στα καταστήματα εστίασης

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άρχοντα της λαϊκής μουσικής σκηνής, Βασίλη Καρρά», τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη θα παίζουν μόνο τραγούδια του αγαπημένου τραγουδιστή για τρεις μέρες.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Πρόκειται για πρόταση προς όλους τους καταστηματάρχες εστίασης, να έχουν στα ηχεία των μαγαζιών τους τραγούδια του Βασίλη Καρρά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή παραμονή Χριστουγέννων, σε μία ένδειξη πένθους.

«Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: «Λάβαμε αυτήν την απόφαση ‘τιμής ένεκεν’. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ.

Υποβασταζόμενες η σύζυγος και η κόρη του στον οίκο τελετών

Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια του Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, στα 70 του χρόνια, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η σορός του αγαπημένου καλλιτέχνη έφτασε σήμερα το πρωί στον οίκο τελετών ”ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ” απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Στο σημείο έφτασαν μετά από λίγη ώρα υποβασταζόμενες η σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη.

Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 70 ετών. Τον τελευταίο καιρό έδινε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ τις τελευταίες μέρες είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καρράς: «Σίγησε μια από τις αυθεντικότερες λαϊκές φωνές» λέει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: 48χρονος κρεμάστηκε με καλώδια στο μπαλκόνι του

Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία με 20άρια και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων – Αλλαγή του σκηνικού από την Πρωτοχρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:06