search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:07
MENU CLOSE

Μπρούνι, Ράμπλινγκ, Μπουκέ και δεκάδες άλλοι ηθοποιοί λένε: «Μην διαγράφετε τον Ντεπαρτιέ»

26.12.2023 17:55
departieu

Μια ανοιχτή επιστολή υπογεγραμμένη από τη Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Ράμπλινγκ, την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι και την πρώην σύντροφο του Ντεπαρτιέ, ηθοποιό Κάρολ Μπουκέ, ισχυρίζεται ότι ο σταρ είναι θύμα ενός «χειμάρρου μίσους».

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει γυρίσει περισσότερες από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κατηγορήθηκε για βιασμό το 2020 και έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες.

«Δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά στο λιντσάρισμα που αντιμετωπίζει», ανέφερε η επιστολή που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro αργά τη Δευτέρα.

Ο Ντεπαρντιέ – ο οποίος γίνεται 75 ετών την Τετάρτη – «είναι πιθανώς ο σπουδαιότερος από όλους τους ηθοποιούς», πρόσθεσε.

Η επιστολή ανέφερε ότι ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε επίθεση «σε πείσμα του τεκμηρίου αθωότητας από το οποίο θα είχε ωφεληθεί, όπως όλοι οι άλλοι, αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφου που είναι».

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει νέο έλεγχο για σεξουαλικά σχόλια, συμπεριλαμβανομένου ενός σχετικά με μια νεαρή κοπέλα που ιππεύει ένα άλογο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα το 2018, τα οποία μεταδόθηκαν για πρώτη φορά σε ντοκιμαντέρ στην εθνική τηλεόραση αυτόν τον μήνα.

Η επιστολή υποστήριξε ότι «όταν οι άνθρωποι επιτίθενται στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, επιτίθενται στην τέχνη».

«Η Γαλλία του χρωστάει τόσα πολλά. Ο κινηματογράφος και το θέατρο δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη μοναδική και εξαιρετική προσωπικότητά του», αναφέρει η επιστολή.

«Κανείς δεν μπορεί να σβήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμα του έργου του στην εποχή μας».

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο Ντεπαρντιέ έγινε στόχος «ανθρωποκυνηγητού», ενώ η οικογένειά του κατήγγειλε μια «πρωτοφανή συνωμοσία» εναντίον του.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα καταδίκασαν τα σχόλια του Μακρόν ως «προσβολή» για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία.

«Κανείς υπεράνω του νόμου»

Η επιστολή, με τίτλο «Μην διαγράφετε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ», πυροδότησε νέο κύμα αγανάκτησης.

«Είναι ο βιασμός μέρος του “έργου” όταν παράγεται από έναν καλλιτέχνη;». Η Σαντρίν Ρουσό , Γαλλίδα βουλευτής και φεμινίστρια, έγραψε στο X (πρώην Twitter).

Ο Laurent Boyet, ιδρυτής της Les Papillons (Butterflies), μιας ομάδας που καταπολεμά τη βία κατά των παιδιών, είπε ότι η επιστολή ήταν «άσεμνη» και απέσυρε έναν από τους υπογράφοντες ως έναν από τους πρεσβευτές της.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των θυμάτων», είπε ο Boyet.

Η Anne-Cecile Mailfert, επικεφαλής του Ιδρύματος Γυναικών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ενώ η ακτιβίστρια Emmanuelle Dancourt, της ομάδας #MeTooMedias, είπε ότι ήταν «λυπημένη» και «τρομοκρατημένη» από την επιστολή.

Αλλά είπε επίσης ότι κατανοούσε πώς ένιωθαν οι φίλοι του Ντεπαρντιέ ότι έπρεπε να τον υπερασπιστούν.

«Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι οι φίλοι μας, οι πατέρες μας, οι σύζυγοί μας, οι γείτονές μας, οι συνάδελφοί μας, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε», είπε στο BFMTV.

Η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ είπε ότι από τον ηθοποιό ενδέχεται να αφαιρεθεί το βραβείο της Λεγεώνας της Τιμής, το κορυφαίο βραβείο της χώρας.

Ο Ντεπαρντιέ δεν έχει κρατηθεί μακριά από σκάνδαλα στη διαδρομή του, αφού έγινε πρωτοσέλιδο με καυγάδες, με οδήγηση μεθυσμένος και ούρηση στο διάδρομο ενός αεροπλάνου.

Έχει επαινέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει ρωσικό διαβατήριο.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Νέο Δελχί

To βίαιο προφίλ του 33χρονου πατέρα που κατέσφαξε την οικογένειά του στη Γαλλία και τα ψυχιατρικά προβλήματα

Γάζα: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:04