search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:14
MENU CLOSE

Βασίλης Καρράς: Η μεγάλη επιθυμία του λαϊκού τραγουδιστή – Το «μουσικό» αντίο της ορχήστρας του

26.12.2023 22:33
kideia karras87- new

Σε κλίμα οδύνης αλλά και συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στην εκκλησία του Κοκκινοχωρίου Καβάλας, στη γενέτειρα του καλλιτέχνη, και θα ακολουθήσει η ταφή του. Την τελετή θα συνοδεύει η φιλαρμονική ορχήστρα «Απόλλων» Ροδολίβους, με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Ως φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη, ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και καλλιτεχνικός διευθυντής, Ευάγγελος Αραμπατζής, κοντινός φίλος του εκλιπόντα, θα διευθύνει την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μάλιστα, ο κ. Αραμπατζής, ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο του Βασίλη Καρρά, αποκάλυψε πως τελευταία επιθυμία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη ήταν να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία.

Η επιθυμία του αυτή θα γίνει πραγματικότητα, όπως είπε ο ίδιος, και έτσι στο μέλλον θα πάρει σάρκα και οστά το όνειρο αυτό του καλλιτέχνη και 3.000 μουσικοί θα ανέβουν επί σκηνής για μια μεγάλη συναυλία.

Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος στο χωριό του

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μην ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε πραγματοποιήσει δωρεές για πολλά έργα αναβάθμισης.

Από την Τετάρτη, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.

Να σημειωθεί πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα “Βασίλης Καρράς”.

Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του – Του τραγούδησαν «Δεν πάω πουθενά»

Με τις πιο γνωστές επιτυχίες του σε live εκτέλεση από τη μπάντα του, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

Κατά την έξοδό του από την εκκλησία, η μπάντα του έπαιξε το «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Δεν πάω πουθενά» αλλά κι ένα ποντιακό τραγούδι, με τη σύζυγο του Χριστίνα, την κόρη του Ειρήνη αλλά και τον αδελφό του Δαμιανό, να συνοδεύουν το φέρετρο συντετριμμένοι.

Χιλιάδες κόσμου φώναξαν «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη!» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη.

Μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, το φέρετρο του καλλιτέχνη θα μεταφερθεί στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου θα γίνει η ταφή.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Τροχαίο δυστύχημα στη Βέροια: IX έπεσε σε γκρεμό – Νεκρή η συνοδηγός, τραυματίστηκε η οδηγός (Photos)

Καματερό: Η στιγμή της επίθεσης του σκύλου στον 9χρονο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:14