search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:02
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Φουλ οι μηχανές» για τις Ευρωεκλογές – Τα σχέδια Ανδρουλάκη 

27.12.2023 06:15
ANDROULAKES

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θέλει να δει το κόμμα του να βρίσκεται στην 2η θέση στις Ευρωεκλογές με ένα σημαντικό ποσοστό, στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για τον Ιούνιο. 

«Στόχος το Κέντρο» 

Τι και αν μέχρι τον Ιούνιο ο χρόνος – ειδικά ο πολιτικός – είναι πυκνός, ο αγώνας πρέπει να είναι έντονος. Αυτό μάλιστα είναι και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους συνεργάτες του. Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι δημοσκοπήσεις παγιώνουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως κύριου αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι από μεριάς Χαριλάου Τρικούπη οι τόνοι θα ανέβουν ψηλά και η σύγκρουση θα ξεκινάει από τη χρεοκοπία της χώρας από τη διακυβέρνηση Καραμανλή και θα καταλήγει στο σήμερα, την περίοδο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης – όπως έγραψε και «Το Ποντίκι» στις 21 Δεκεμβρίουθα ποντάρει πολύ περισσότερο στο Κέντρο τόσο για να αποσπάσει ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και από τους κεντρώους που έμειναν ή στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσέλκυση «κεντρώων» ψηφοφόρων δεν θα έρθει μόνο με τη στήριξη νομοσχεδίων, όπως το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» – ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου η εφημερίδα είχε γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει –, που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση αλλά και με αναφορές στα πεπραγμένα των δύο κομμάτων από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Ο «Αλαζόνας» Μητσοτάκης 

Όπως είναι φυσικό, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν απολύτως καμία ψευδαίσθηση για το ποιος θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Άλλωστε ο στόχος τους είναι να εδραιωθεί το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση τον Ιούνιο με τον πήχη να είναι στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, δηλαδή 17%, για να μπουν οι βάσεις να διεκδικήσει την εξουσία στις εθνικές εκλογές. Η λέξη – κλειδί με την οποία θα επιτεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι άλλη από την «αλαζονεία». 

«Έχω επιλέξει στρατηγικά να περπατήσουμε στον δύσκολο δρόμο μέχρι το τέλος. Γιατί αυτός ο δρόμος θα φέρει στο προσκήνιο μία νέα γενιά να διοικήσει την Ελλάδα. Συνέπεια, αξιοπρέπεια, σεβασμός στον πολίτη, με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινές αγωνίες, κοινή ιδεολογική βάση. Και όχι ανθρώπους που θα τους φέρει ο Ανδρουλάκης στο προσκήνιο και θα τους κάνει υπουργούς. Δεν θα κάνω κανέναν υπουργό. Ο καθένας, με τη δική του προσπάθεια, ας έρθει κοντά μας να χτίσουμε τη σύγχρονη μεγάλη Κεντροαριστερά. Και απευθύνομαι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, που θέλουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης και πιστεύουν στο προοδευτικό πρόσημο άσκησης πολιτικής. Διότι, η σημερινή – τυπικά – αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να είναι χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Διότι παίζει επικοινωνιακά, λαϊκίστικα. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει από την αλαζονεία της πολλές κακές συνήθειες. Γι’ αυτό, ισχυρή Κεντροαριστερά για να τελειώσει αυτός ο περίπατος της αλαζονείας»

Οι παραπάνω δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περιγράφουν και το όραμά του, το οποίο δεν είναι άλλο από το «να γίνει η Κεντροαριστερά κυβέρνηση κάνοντας την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ξέρει την Ευρώπη 

Η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία στην οποία καλείται να αντεπεξέλθει ο Ανδρουλάκης από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι οι ευρωεκλογές. Αυτό που τονίζουν συνεργάτες του είναι πως ο ίδιος έχει ένα ατού, το οποίο δεν έχει ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά και τον προεκλογικό αγώνα που χρειάζεται, αφού και ο ίδιος κατάφερε να μείνει οκτώ χρόνια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μέσω του σταυρού. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η χειρότερη χρονιά πληρωμών για τους αγρότες

Στέφανος Κασσελάκης: Βόλτα στις «αόρατες διαδρομές της Αθήνας» παρέα με άστεγους (video)

Νίκος Ανδρουλάκης για Βασίλη Καρρά: Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα χαρίζονται μας με τη μοναδική φωνή του αξέχαστες στιγμές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:02