search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα – Δύο Έλληνες κι ένας Αιγύπτιος ελαφρά τραυματίες

28.12.2023 15:26
black sea

Σοβαρές ζημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη την ιταλική Corriere della Sera, πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά. Το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας προκειμένου να φορτώσει σιτηρά. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram έκαναν λόγο νωρίτερα για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο πατέρας ομολόγησε τη φρίκη – Σκότωσε τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του γιατί «άκουσε φωνές»

Απειλές Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ: «Να είμαστε έτοιμοι για επίθεση στον Λίβανο», λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας

Λωρίδα της Γάζας: Ο Μακρόν ζητεί εκ νέου «διαρκή κατάπαυση του πυρός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06