search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:47
MENU CLOSE

Απειλές Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ: «Να είμαστε έτοιμοι για επίθεση στον Λίβανο», λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας

28.12.2023 07:52
lebanon_new

Σχέδια για την κλιμάκωση της σύγκρουσης με το λιβανικό σιιτικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ, φαίνεται πως καταρτίζει ο στρατός του Ισραήλ.

Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χερτσί Χαλεβί.

«Σήμερα εγκρίναμε διάφορα σχέδια για το μέλλον» και «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε αν χρειαστεί» στον Λίβανο, δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χερτσί Χαλεβί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες Τετάρτη σε διοικητήριο στην πόλη Σάφεντ (βόρεια). Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, βρίσκεται «σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας», πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το dpa και το AFP.

Δυνάμεις του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, η οποία θεωρείται σύμμαχος του Ιράν και της Χαμάς, ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα από την 8η Οκτωβρίου, δηλαδή την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στην Γάζα.

Χθες, Τετάρτη (27/12) ο ένοπλος βραχίονας του σιιτικού κινήματος εκτόξευσε πυραύλους εναντίον της παραμεθόριας πόλης Κιριάτ Σιμόνα, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Νωρίτερα, τρεις άνθρωποι -μαχητής της Χεζμπολάχ και δυο μέλη της οικογένειάς του- σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα.

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές αρχές μετακίνησαν χιλιάδες κατοίκους του βόρειου Ισραήλ σε άλλους τομείς της χώρας, για λόγους ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις στα σύνορα των δυο κρατών χαρακτηρίζονται οι σοβαρότερες από τον λεγόμενο δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Περιορίζονται στην περιοχή της μεθορίου, όμως το Ισραήλ έχει προχωρήσει επίσης σε πλήγματα σε μεγαλύτερο βάθος, ως και 20 χιλιομέτρων, το τελευταίο διάστημα.

Έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 160 ανθρώπους στη λιβανική πλευρά των συνόρων, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και αμάχους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων. Στην ισραηλινή πλευρά γίνεται λόγος για 13 νεκρούς, ανάμεσά τους 9 στρατιωτικούς.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Ο Μακρόν ζητεί εκ νέου «διαρκή κατάπαυση του πυρός»

Lee Sun-Kyun: Νεκρός ο πρωταγωνιστής από τα oσκαρικά «Παράσιτα» – Αυτοκτονία δείχνουν οι έρευνες

Δυτική Όχθη: Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι από επιδρομή του Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:46