search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Καλύβια: Σοκάρουν οι περιγραφές του 16χρονου για τον πατέρα του – «Με κλείδωνε στη ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό»

28.12.2023 19:47
kalyvia_dolofonia_nekros

Σοκάρουν οι περιγραφές του 16χρονου για τα όσα ζούσε στο σπίτι στα Καλύβια και οδήγησαν στη δολοφονία του πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», υποστήριξε στην απολογία του ο νεαρός πατροκτόνος. Τα λεγόμενα του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

«Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» φέρονται να ήταν τα λόγια του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σε απόφαση – «σταθμό» για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει», ανέφερε ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης.

Η απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών, δείχνει πως δεν υπήρξε ίχνος αμφιβολίας για την προσωπικότητα του ανήλικου αλλά και για την κακοποίηση που υπέστη. Επιπλέον, αξιολόγησαν ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε ικανός να διαπράξει νέο έγκλημα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σε ψυχιατρείο είχε νοσηλευτεί στην Νορβηγία ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού – Τον κατέσφαξε με μαχαίρι παλάμης

Γιώργος Λυγγερίδης: «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον αστυνομικό ο 44χρονος από την Νορβηγία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:05