search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:59
MENU CLOSE

Οι πιο σπαρταριστοί πολιτικοί τηλεκαβγάδες του 2023 και ένας all time classic (videos)

29.12.2023 07:24
kavgades

Η πολιτική εκτός από χαρές, συγκινήσεις και απογοητεύσεις προσφέρει και θέαμα.

Ειδικά στην εποχή της επικοινωνίας που όλα είναι ένα ατελείωτο show, οι «μονομάχοι» πρόθυμα εμφανίζονται στο τηλεοπτικό «Κολοσσαίο» ελπίζοντας να χύσουν το πολιτικό αίμα των αντιπάλων τους και να αναδειχθούν νικητές (των εντυπώσεων).

Βέβαια πολλοί χρησιμοποιούν «βρώμικες» μεθόδους, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, απειλές, βρισιές και ενίοτε χειροδικίες, είτε βάση σχεδίου είτε γιατί απλώς έχασαν την ψυχραιμία τους,  προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις αλλά και γέλια στους τηλεθεατές που «ψοφάνε» να δουν στους δέκτες τους ταγούς της πολιτικής μας ζωής να… κοκορομαχούν

Εμείς διαλέξαμε τα πιο σπαρταριστά στιγμιότυπα από το 2023 και ένα από τα παλιά και τα παρουσιάζουμε, χρονιάρες μέρες που ‘ναι.

Ο «βρωμερός» Παπαδημητρίου και ο «Ιούδας» Αντώναρος

Με την προεκλογική αντιπαράθεση σε πλήρη εξέλιξη Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΝΔ) και Βαγγέλης Αντώναρος (ΣΥΡΙΖΑ) «αρπάχτηκαν» στον ΣΚΑΪ με εκφράσεις όπως «βρωμερός συκοφάντης», «λούμπεν» κλπ να «ομορφαίνουν» τον τηλεοπτικό αέρα. Λίγους μήνες μετά, ουδείς εκ των δύο κατάφερε τελικά να εκλεγεί στη Βουλή…

Τζανακόπουλος – Κουμουτσάκος: «Αλήτη! – Αλήτης είσαι»

Η υπόθεση των υποκλοπών προσέφερε άφθονο υλικό εξαγριωμένων πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα. Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) αντάλλαξαν «ευχές» περί αλητείας και κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο ότι «τα παίρνουν», προκαλώντας την αμηχανία του έτερου καλεσμένου στο πάνελ και γνωστό για τους χαμηλούς του τόνους, Παύλο Γερουλάνο του ΠΑΣΟΚ. Το 2024 θα βρει και τους 2 «μονομάχους» στη Βουλή, τον Γιώργο Κουμουτσάκο εκλεγμένο στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στη Νέα Αριστερά, καθότι και σύζυγος της επίσης αποχωρήσασας από τον ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου.

Πλεύρης – Ηλιόπουλος: Ο «αστείος» και ο «διορισμένος»

Το γιαούρτωμα του ιδίου και της οικογένειάς του, ήταν το θέμα που κλήθηκαν να σχολιάσουν ο Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) και ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ). Η αντιπαράθεση «ξέφυγε» γρήγορα και τη θέση της πήραν οι φωνές και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί όπως, «αστείος», «ακροδεξιός», «διορισμένος» και άλλες «ομορφιές».

Η νέα χρόνια βρίσκει τον Θάνο Πλεύρη εκτός υπουργικού συμβουλίου, υποβαθμισμένο σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, και τον Νάσο Ηλιόπουλο επίσης αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα έδρανα της Νέας Αριστεράς.

Κυρανάκης -Τζάκρη: «Είσαι γελοία» – «Είστε φασίστας»

Ο γνωστός για τις μετριοπαθείς (sic) θέσεις του Βουλευτής και υφυπουργός της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε μία βραδιά που δεν «μύριζε μπαρούτι» ξαφνικά αποκάλεσε γελοία την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, εξαγριώνοντας ακόμη και τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό. «Είστε απαράδεκτος, ακροδεξιός και φασίστας» η απάντηση της Τζάκρη.

Βασίλης Κικίλιας και Μπάμπης Παπαδημητρίου – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (εκτός αέρα)

Σπάνια περίπτωση καυγά μεταξύ προσώπων από τον ίδιο πολιτικό χώρο και μάλιστα σε… δόσεις. Ο Παπαδημητρίου πικρόχολα μάλλον λόγω της μη επανεκλογής του, ειρωνεύτηκε τον Κικίλια τον οποίο προλόγισε ως «μπασκετμπολίστα υπουργό» σε πάνελ του ΣΚΑΪ. Έλα όμως που ο Κικίλιας ήταν ήδη στο στούντιο και όταν έπεσαν διαφημίσεις ζήτησε το λόγο (να το πούμε κομψά) από τον Παπαδημητρίου. Απειλήθηκε σύρραξη και επενέβη ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ που μπήκε ανάμεσά τους.

Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο ότι δεν έχουν «κολλήσει ένσημα», ο Κικίλιας έκανε λόγο για «τυχάρπαστο δημοσιογράφο» ενώ ο Παπαδημητρίου ζήτησε από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό!

Τζουμάκας (όρθιος) – Μάντζος: Α ρε κακομοίρη, σιλάνς!

Ο Στέφανος Τζουμάκας, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ τότε, προσέφερε απλόχερα αρκετές στιγμές αμηχανίας στους συμμετέχοντες σε τηλεοπτικά πάνελ, ιδιαίτερα όταν εκφραζόταν με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και «συντρόφου» του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο την πρώτη εκλογική βραδιά (Μάιος) τα έβαλε με τον Δημήτρη Μάντζο του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «τριβόταν στην γκλίτσα του τσοπάνη» που λέει και ο λαός καθώς διέκοψε τον Τζουμάκα που έκανε λόγο για ματαίωση στην κοινωνία. Και όχι μόνο τον διέκοψε άλλα του επετέθη προσωπικά λέγοντάς του πώς «τελικά η ματαίωση είναι ότι αποφασίσατε να πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξετε την Δεξιά και τώρα συνειδητοποιείτε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει. Αυτή είναι η ματαίωση κ. Τζουμάκα». Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη με την έκρηξη Τζουμάκα ο οποίος σηκώθηκε όρθιος λέγοντας διάφορα «γαλλικά» όπως «κακομοίρη», «πολιτικάντη» κλπ, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος λέγοντας με αυστηρό τόνο προς τον Μάντζο «Σιλάνς!»

Άδωνις Γεωργιάδης – Νίκος Παππάς: «Ο ναζισμός ήταν κίνημα της αριστεράς» – «Δώστε του μία εκπομπή ρε παιδιά»

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν και τον τελευταίο χρόνο έχει αφήσει τους καυγάδες στα τηλεπαράθυρα και προτιμά τη Βουλή. Ωστόσο προεκλογικά βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Νίκο Παπά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στις τράπεζες και στη συνέχεια στην κυβερνητική τροπολογία για το κόψιμο στο κόμμα Κασιδιάρη, ξαφνικά «εισέβαλαν» στο πλατό ο Χίτλερ, ο κόκκινος στρατός, το σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, η δημοκρατία της Βαϊμάρης και άλλα μεσοπολεμικά εν μέσω φωνασκιών. Τελική ατάκα του Νίκου Παππά για τον Άδωνι λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής: «Δώστε του μια εκπομπή ρε παιδιά»

All time classic: Πέτρος Τατσοπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Στέλιος Σταυρίδης (Δράση)

Για το τέλος πάμε πίσω στο μακρινό 2012 για έναν από τους πιο σπαρταριστούς καυγάδες στην ιστορία. Περιγραφή δεν χρειάζεται, παρά μόνο πως αξίζει να δει κανείς τον Πέτρο Τατσόπουλο να «φορτώνει» καθόλη τη διάρκεια της «συζήτησης», μέχρι τη στιγμή που θα «απασφαλίσει» εξφενδονίζοντας μικρόφωνα και βρισιές στον ομολογουμένως εριστικό και μακαρίτη πλέον, Στέλιο Σταυρίδη.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για την κηδεία του αστυνομικού

Κυβέρνηση στην «μέγγενη» της ακρίβειας και του «περιβάλλοντος χαμηλής ανάπτυξης»

Ανδρουλάκης για Ζακ Ντελόρ: Η ευρωπαϊκή οικογένεια έχασε έναν μεγάλο οραματιστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:59