search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:53
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης: «Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού – Υπερτριπλάσιος ο αριθμός των ασθενών»

30.12.2023 20:22
COVID19 NEW

Συναγερμός έχει σημάνει από την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 και το «κοκτέιλ» γρίπης και RSV. Υπολογίζεται πως τις τελευταίες 24ώρες έχουν καταγραφεί 250 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρα.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά και μέτρα προστασίας – με σημαντικότερη τη χρήση μάσκας – από όλους στους κλειστούς χώρους, και κυρίως από άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε πως δεν χρειάζονται οριζόντια μέτρα ωστόσο αναμένεται σημαντική νοσηρότητα:

«Βρισκόμαστε στην χειμερινή έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων με την covid-19 να έχει τη μερίδα του λέοντος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία, είναι υπερτριπλασιασμένος ο αριθμός αυτός σε σχέση με άλλες χρονικές περιόδους. Σε σχέση βέβαια με την εποχή της πανδημίας είμαστε πολύ χαμηλότερα. Έχουμε μία σημαντική πίεση στα νοσοκομεία, θα έχουμε μία σημαντική νοσηρότητα και αρκετούς θανάτους όμως δεν είμαστε σε σημείο που χρειάζονται μέτρα οριζόντιας φύσης».

Ο ίδιος υπογράμμισε την αναγκαιότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού κυρίως από άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες αλλά και τη χρήση μάσκας σε μέρη με συνωστισμό.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γνωστός επιδημιολόγος ανέφερε πως η κορύφωση της έξαρσης του κορωνοϊού covid-19 που ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος Ιανουαρίου.

Επίσης, σημείωσε πως ο εμβολιασμός με το νέο ενισχυμένο εμβόλιο έχει υποτιμηθεί και αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των νοσηλειών.

Διαβάστε επίσης:

«Ερυθρός Σταυρός»: 10+3 σαρκαστικά post εμπνευσμένα από τα Viral video με το γλέντι – Η Θώδη, ο Ζαφείρης Μελάς και ο Ψαραντώνης

Προμηθέας – ΠΑΟΚ: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Διόδια: Αυξήσεις από την Πρωτοχρονιά – Ποιος δρόμος εξαιρείται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06