search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Πυροβόλησαν ιμάμη έξω από τζαμί, στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι – Σε κρίσιμη κατάσταση

03.01.2024 20:51
us police

Ένας ιμάμης από το Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες σήμερα το πρωί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία αυτής της πόλης που βρίσκεται στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Νιούαρκ, η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα όταν ένας άνδρας δέχτηκε πυρά έξω από το τζαμί αυτής της βιομηχανικής, πολυπολιτισμικής πόλης. «Το θύμα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο Φριτς Φράζι, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας. Δεν διευκρίνισε ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο της επίθεσης.

Η εκπρόσωπος του Φράζι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας είναι ο ιμάμης της πόλης και ότι τον πυροβόλησαν έξω από το τζαμί.

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτό το συμβάν και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του ιμάμη», ανέφερε το παράρτημα του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) στο Νιου Τζέρσι, μια οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των Αμερικανών μουσουλμάνων.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις ΗΠΑ –και ιδίως στη Νέα Υόρκη και στα περίχωρά της– έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και σποραδικά βίαια επεισόδια και εντάσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που αριθμεί 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, ζουν σχεδόν 2 εκατομμύρια Αμερικανοί Εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Διαβάστε επίσης:

«Μπαρούτι» η Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία υπαρχηγού της Χαμάς – Απειλές από Λίβανο και Ιράν

Η γερμανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της να φύγουν άμεσα από τον Λίβανο

ΕΕ: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Κερμάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:32