search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:32
MENU CLOSE

Στο φως η λίστα του Τζέφρι Έπσταϊν: Ντόναλντ Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Κλίντον, Στίβεν Χόκινγκ, Νόαμ Τσόμσκι και δεκάδες άλλοι

04.01.2024 08:42
epstein4124

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση του δισεκατομμυρίουχου που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.

Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνονται στην λίστα του παιδόφιλου Έπσταϊν βρίσκεται ο Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Independent, κάποια από τα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν είναι επίσης – εκτός από τον Μπιλ Κλίντον – ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι, ο Γούντι Άλεν, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Στίβεν Χόκινγκ και πολλοί ακόμα.

Επίσης αναφέρονται ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στάλεϊ.

Άλλα ονόματα που αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν τον δισεκατομμυριούχο Glenn Dubin και τον πρώην ιδιωτικό του σεφ Rinaldo Rizzo, τον David Copperfield, τον Tony Figueroa, τον ιδρυτή της Limited Brands και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Victoria’s Secret, Lex Wexner, και κατηγόρους του Επστάιν όπως η Johanna Sjoberg και η Annie Farmer.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα περίπου 150 ονόματα της λίστας θα δοθούν στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σταδιακά και ύστερα από έρευνα.

Στην ουσία το δικαστήριο αποχαρακτήρισε τα ονόματα, που ως σήμερα ονομάζονταν ως Joe και Jane Doe και περιλαμβάνονται σε 40 απόρρητα έγγραφα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (4.1.2023), και τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν ενδελεχώς τις 943 σελίδες εγγράφων πριν προχωρήσουν στην δημοσίευση των ονομάτων.

Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει αυτό του Μπιλ Κλίντον, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες. Στα έγγραφα αναφέρεται πως στον Κλίντον «αρέσουν τα μικρά (κορίτσια)». Εξάλλου, ο Κλίντον είχε εμπλακεί ξανά σε σεξουαλικό σκάνδαλο, καθώς είχε σχέση με την 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως “John Doe 36” («δηλαδή ο “ανώνυμος 36″») και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Κάποια ονόματα έγιναν γνωστά ήδη από το 2021 κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδας του Έπσταϊν, η οποία καταδικάστηκε για σωματεμπορία και εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Τονίζεται δε ότι τα ονόματα των κατηγόρων που ήταν κάτω των 18 ετών θα παραμείνουν ανώνυμα.

Η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αναφορές της Johanna Sjoberg, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς αυτούς ως «κατηγορηματικά αναληθείς».

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε το 2019 με ομοσπονδιακές κατηγορίες για λειτουργία κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης στο οποίο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στη φυλακή. Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη κατήγγειλαν την Μάξγουελ για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση που αφορούσε πολλά θύματα.

Τα δικαστικά έγγραφα:

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 78 νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι (photos)

Ισπανία: Σε 3.400 απολύσεις προχωρά η Telefónica – Επικαλείται συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα

HΠΑ: Ο Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή – Στόχος του να «σβήσει τη φωτιά» και να αποτρέψει την κλιμάκωση του πολέμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:31