search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:57
MENU CLOSE

Νορβηγία: Πρωτοφανές ψύχος με θερμοκρασίες κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου – Βυθισμένο στο χιόνι το Όσλο (Video)

06.01.2024 10:55
KRYO

Για πρώτη φορά σήμερα η θερμοκρασία στην περιφέρεια του Όσλο έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο σε μετεωρολογικό σταθμό της κοινότητας αυτής. Η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδας η θερμοκρασία στο Μπγέρνχολτ είχε φτάσει τους -29 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίσθηση ήταν -37 βαθμοί Κελσίου.

«Η νύχτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γκράνεροντ του μετεωρολογικού ινστιτούτου μιλώντας τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK.

Στο κέντρο του Όσλο η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: «Θα πλήξουμε τον εχθρό που βρίσκεται κοντά και μακριά», προειδοποιεί ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 110 οι νεκροί – Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια

Προειδοποίηση ΟΗΕ: «Η Γάζα είναι ακατάλληλη για να ζει κανείς – Τόπος θανάτου και απελπισίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:56