search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Βλάχου της ΕΥΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ

10.01.2024 19:53
pasok
Eurokinissi

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την αρχειοθέτηση της πειθαρχικής έρευνας της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου για την «εμπλοκή» της στην υπόθεση των υποκλοπών, ζητά το ΠΑΣΟΚ. 

Με επιστολή προς τον πρόεδρό της που υπογράφουν οι βουλευτές –μέλη της τονίζουν ότι η εξέλιξη αυτή, η οποία αποτελεί το πλέον πρόσφατο επεισόδιο στην απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, εγείρει σειρά ερωτημάτων σχετικά τόσο με το σκεπτικό της απόφασης απαλλαγής όσο και τα στοιχεία βάσει των οποίων διακριβώθηκε η τήρηση από την κ. Βλάχου του νόμου περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι προκειμένου να διερευνηθεί στο έπακρο ένα ζήτημα το οποίο τραυμάτισε και τραυματίζει διαρκώς το κράτος δικαίου και τους θεσμούς στη χώρα μας, ζητά σύμφωνα με τα άρθρα 43Α και 146 του Κανονισμού της Βουλής: 

1) Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ως αρμόδιας επιτροπής για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Ε.Υ.Π. βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας την Ε.Υ.Π. εισαγγελέως κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, κυρίας Β. Βλάχου.

2) Την άμεση υποβολή από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αιτήματος για τη διαβίβαση της απόφασης αρχειοθέτησης της σχετικής Πειθαρχικής Δίωξης, της απαλλακτικής εισήγησης της νυν Εισαγγελέως για την Ε.Υ.Π, κυρίας Ευ. Πούλου, καθώς και κάθε άλλου συναφούς εγγράφου, προκειμένου να διασαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην απαλλαγή και, ιδίως, ο τρόπος διαπίστωσης της τήρησης του νόμου περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατά την άσκηση των καθηκόντων της, και

3) Την κλήση ενώπιον της Επιτροπής της αρμόδιας Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κυρίας Ε. Φραγκάκη, με απόφαση της οποίας αρχειοθετήθηκε η σχετική Πειθαρχική Δίωξη, καθώς και της νυν εισαγγελέως της Ε.Υ.Π., κυρίας Ευ. Πούλου, η οποία εισηγήθηκε την αρχειοθέτηση της ως άνω Πειθαρχικής Δίωξης.

Το αίτημα υπογράφουν οι κ.κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μπιάγκης. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Έκλεισε την πόρτα στα σενάρια για ευρωπαϊκό αξίωμα – «Θα αστειεύεστε βέβαια» είπε για την «υπουργοποίηση» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για την εξεταστική – «Πόντιος Πιλάτος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης»

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Αριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:45