search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:42
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Νέα Αριστερά

10.01.2024 18:01
exetastiki_tempi_1212_1460-820_new

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης εκ μέρους της πλειοψηφίας των ευθυνών της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Πέρκα υποστηρίζει ότι αποκλείονται κρίσιμοι μάρτυρες από την εξεταστική επιτροπή, όπως για παράδειγμα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων, ενώ σημειώσει ότι αποκορύφωμα της απόπειρας συγκάλυψης είναι η κυνική δήλωση του κ. Μαρκόπουλου για «γουρλίδικη» επιτροπή, λόγω της υπουργοποίησης Λυτρίβη και Νικολακόπουλου.

Η πρόταση δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα αφού δεν φέρει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές για την υποβολή της, αποτελεί ωστόσο, μια ελάχιστη κίνηση σεβασμού της μνήμης των 57 θυμάτων. 

Στην επιτροπή υπήρξε όμως και νέος γύρος έντασης με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, αυτή τη φορά με τη βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Η βουλευτής της Ζωής Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα όταν ανέλαβε, όπως είπε, αυθαιρέτως, χρέη προεδρεύοντα ο γαλάζιος Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατηγόρησε την Ελένη Καραγεωργοπούλου για bullying, ρωτώντας τη μάλιστα, μήπως της έστειλε μήνυμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να προβεί σε αυτό το σχόλιο. 

Δ. Μαρκόπουλος: Σταματήστε αυτό το παιχνίδι στα πτώματα των παιδιών…

Ε. Καραγεωργοπούλου: Εσείς είπατε την Επιτροπή… γουρλίδικη…

Δ. Μαρκόπουλος: Θα μου πείτε γιατί βγήκα για λίγο διάστημα ενώ είμαι από τις 10 το πρωί; Έχετε ξεφύγει… Δεν θα κανιβαλίζετε τη διαδικασία και δεν θα υποβάλλετε σε bullying τους συναδέλφων σας… Δεν είστε δασκάλα μου για να σας ζητήσω την άδεια και δεν σας επιτρέπω αυτό το ιταμό ύφος. 

Στην κόντρα παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ζει σε έναν δικό της κόσμο «ονειρικά πλασμένο». 

Λ. Τσαβδαρίδης: Δεν έχετε καταλάβει πού βρίσκεστε… 

Διαβάστε επίσης:

Ένα νεύμα της Τέιλορ Σουίφτ θα… σώσει τις Ευρωεκλογές – Τι της ζήτησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μητσοτάκης: Ανοίγει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εν μέσω αναβρασμού στη ΝΔ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για ακρίβεια: Παραδέχτηκε ότι είναι δική του – Απαντάμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:36