search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Ένα νεύμα της Τέιλορ Σουίφτ θα… σώσει τις Ευρωεκλογές – Τι της ζήτησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

10.01.2024 17:55
teylor swift

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς βρήκε τη λύση για τη μαζική προσέλευση των νέων στις φετινές ευρωεκλογές, όπως περιγράφει το POLITICO.

Η ΕΕ χρειάζεται απλώς ένα κάλεσμα από την ίδια την Τέιλορ Σουίφτ!

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους», είπε ο Σχοινάς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους να συμμετάσχουν, περισσότερο από τους επιτρόπους».

Και ποια είναι η κατάλληλη προσωπικότητα για να μεταφέρει το μήνυμα; Μα, φυσικά το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time, η Τέιλορ Σουίφτ.

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα της για τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και της μεταφέρει το αίτημά μας», είπε ο Σχοινάς.

Εξάλλου, η συγκέντρωση νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Σουίφτ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια του «Shake it Off» ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, αύξηση κατά 23% από πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Σουίφτ έχει εμπλακεί στην αμερικανική πολιτική και συχνά έχει βρεθεί στο επίκεντρο του αιώνιου πολιτιστικού πολέμου της χώρας, παρά κάποιες προηγούμενες προσπάθειες να μείνει έξω από την πολιτική συζήτηση.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΕ του Ιουνίου, όπου ο Σχοινάς είπε ότι το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι «κρίσιμο» για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Σουίφτ θα μπορέσει να κάνει το ίδιο για την ΕΕ.

Η Σουίφτ, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της Eras την άνοιξη του 2024 (όχι πολύ πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές), θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου — την «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε σε όλους ο Σχοινάς.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ανοίγει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εν μέσω αναβρασμού στη ΝΔ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για ακρίβεια: Παραδέχτηκε ότι είναι δική του – Απαντάμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

Σκρέκας: Με net prices και πλαφόν στο περιθώριο κέρδους η αντιμετώπιση της ακρίβειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09