search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:00
MENU CLOSE

New York Times: Ήμασταν κοντά σε συμφωνία πριν από τη μήνυση, υποστηρίζει η Open AI

11.01.2024 10:03
new_york_times_new

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα τα οποία αφορούν στην- όπως εξελίχθηκε- δικαστική διένεξη μεταξύ New York Times και Open ΑΙ, έπειτα από την αγωγή που υπέβαλε ο δημοσιογραφικός οργανισμός σε βάρος της εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Open AI έκανε χθες μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Με ανακοίνωση της υποστηρίζει πως ήταν έτοιμη στα χαρτιά -προς επικύρωση- «υψηλής αξίας συνεργασία» με τους New York Times.

Τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση ότι οι συζητήσεις με τον εκδότη του σημαντικού δημοσιογραφικού τίτλου των ΗΠΑ «φαινόταν να εξελίσσονται εποικοδομητικά» μέχρι την τελευταία τους επικοινωνία στις 19 Δεκεμβρίου.

Η αγωγή των New York Times για πνευματικά δικαιώματα κατά της Open AI και της Microsoft κατατέθηκε 12 ημέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου.

Η Open AI αποκαλύπτει τώρα λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων οι οποίες, όπως υποστηρίζει, «επικεντρώθηκαν σε μια συνεργασία υψηλής αξίας γύρω από την προβολή ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο στο ChatGPT, στο πλαίσιο της οποίας οι NYT θα αποκτούσαν ένα νέο τρόπο σύνδεσης με τους υπάρχοντες αλλά και νέους αναγνώστες και οι χρήστες μας θα αποκτούσαν πρόσβαση στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο».

Από την Open AI ισχυρίζονται πως «είχαμε εξηγήσει στους NYT ότι, όπως και κάθε άλλη μεμονωμένη πηγή ενημέρωσης, το περιεχόμενο τους δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην εκπαίδευση των υφιστάμενων μοντέλων ΤΝ και επίσης δεν είχε επαρκή αποτελεσματικότητα στο μέλλον. Η μήνυση σε βάρος μας, στις 27 Δεκεμβρίου, την οποία πληροφορηθήκαμε διαβάζοντας τους New York Times, μάς κατέπληξε και μας απογοήτευσε».

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης δήλωσε ότι θεωρεί την αγωγή «αβάσιμη» και  ότι εξακολουθεί να ελπίζει σε μια «εποικοδομητική συνεργασία» με τους New York Times. Ωστόσο κατηγόρησε τον εκδότη ότι «σκοπίμως» εργαλειοποιεί ζητήματα από εντολές του προγράμματος που ενέσκηψαν «αλλά αρνήθηκαν επανειλημμένα να μοιραστούν οποιοδήποτε παράδειγμα, παρά τη δέσμευση μας να διερευνήσουμε και να διορθώσουμε τυχόν προβλήματα. Έχουμε αποδείξει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε την ακούσια αναπαραγωγή περιεχομένου ως προτεραιότητα, όπως τον Ιούλιο, όταν καταργήσαμε  μια λειτουργία ChatGPT αμέσως αφού μάθαμε ότι μπορούσε να αναπαράγει περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο ακουσίως».

Διαβάστε επίσης:

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

Πορτοσάλτε: «Άδικη η διαγραφή προστίμων για τον κορωνοϊό – Να επιστρέψουν τα λεφτά σε όσους πλήρωσαν» (Video)

Πρωτιά τηλεθέασης για το «Survivor» για τρίτη συνεχόμενη μέρα με περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:59