search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Buddha Boy: Συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης του Νεπάλ

13.01.2024 14:59
bb

O Ram Bahadur Bomjan, γνωστός και ως «Buddha Boy», είναι ο αμφιλεγόμενος πνευματικός ηγέτης του Νεπάλ, οι υποστηρικτές του οποίου πιστεύουν ότι είναι η μετενσάρκωση του Βούδα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο «Buddha Boy» συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης (09/01) με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, ο Bomjan, συνελήφθη τη στιγμή που «επιχειρούσε να διαφύγει, για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου». Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε το 2020. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αφορούσε σε «υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού» το οποίο φέρεται να ήταν τρόφιμος του άσραμ του θρησκευτικού ηγέτη, στην περιοχή Μπάρα, νότια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε τον 34χρονο στα περίχωρα του Κατμαντού. «Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να διαφύγει», σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται και ότι, από το σπίτι του Bomjan, κατάσχεσαν, πάνω από δώδεκα κινητά τηλέφωνα, πέντε φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ και περισσότερα από 200.000 δολάρια σε νομίσματα Νεπάλ και ξένα νομίσματα. Το CNN δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον συλληφθέντα ή να διαπιστώσει εάν έχει ορίσει κάποιον δικηγόρο.

Ο «Buddha Boy», κέρδισε, για πρώτη φορά, διεθνή προσοχή το 2005, όταν, σε ηλικία 15 ετών, αποσύρθηκε στη ζούγκλα, προκειμένου να προσευχηθεί για 10 ολόκληρους μήνες, όπως ανέφεραν τότε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τους οπαδούς του, το διάστημα αυτό το πέρασε στην άγρια φύση χωρίς φαγητό, ύπνο ή νερό.

Και μπορεί ο τελευταίος ισχυρισμός ποτέ να μην επαληθεύτηκε ανεξάρτητα, ωστόσο οδήγησε ορισμένους να επαινέσουν τον Bomjan ως μετενσάρκωση του Σιντάρτα Γκαουτάμα που, πριν από περίπου 2.500 χρόνια γεννήθηκε στο Νεπάλ και έγινε γνωστός απλώς ως Βούδας, που σημαίνει «φωτισμένος». Το παρατσούκλι του («Αγόρι του Βούδα»), βοήθησε στην εκτόξευση της φήμης του καθώς άνθρωποι από όλη τη χώρα, αλλά και τη γειτονική Ινδία, ταξίδευαν για να δουν την ασκητική ζωή του στη ζούγκλα.

Δύο χρόνια αργότερα, ο «Buddha Boy», άρχισε να κηρύττει. Κατά το πρώτο του κήρυγμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, κατάφερε να προσελκύσει ένα ακροατήριο περίπου 3.000 ανθρώπων. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του, στη συνέχεια, δημιούργησαν ένα δίκτυο άσραμ σε όλο το Νεπάλ αφιερωμένο στις διδασκαλίες του. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Bomjan διώκεται συνεχώς για καταγγελλόμενα αδικήματα. Το 2019,οι Αρχές, ενώ αναζητούσαν τέσσερις πιστούς του που αγνοούνταν, πραγματοποίησαν έφοδο στο άσραμ του.

Την Τετάρτη, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι, «διεξάγονται περαιτέρω έρευνες σχετικά με τους πιστούς που έχουν εξαφανιστεί από το άσραμ του σε διάφορες χρονικές περιόδους». Οι κατηγορίες σε βάρος του θρησκευτικού ηγέτη για σεξουαλική κακοποίηση αφορούν μία μοναχή η οποία, το 2018, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον Bomjan, σε ένα από τα άσραμ του και ενώ ήταν ανήλικη. Εκείνη την εποχή, οι υπεύθυνοι της Bodhi Shrawan Dharma Sangha, εταιρείας που διαχειρίζεται τα άσραμ του «Buddha Boy», είχαν διαψεύσει δημοσίως τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «επινόημα της φαντασίας».

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στην Υεμένη: «Δεν μας επηρεάζουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ», λένε οι Χούθι

Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

Ιρανική τηλεόραση: Video από την κατάληψη σε ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:22