search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:38
MENU CLOSE

Επιστολική Ψήφος: Στη Βουλή, τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο – Με κωδικούς Taxis η είσοδος στην πλατφόρμα

14.01.2024 10:52
epistoliki_psifos

Τη Δευτέρα (15/01) έρχεται συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. 

Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη. 

Το αίτημα για επιστολική ψήφο θα γίνεται στην πλατφόρμα μόνο με τους κωδικούς Taxis του ψηφοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου, μέχρι αυτός να φτάσει στα χέρια του σφραγισμένη. 

Ο φάκελος, σύμφωνα με την υπουργό, πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις

Η υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα υπουργεία. 

Η απόφαση ελήφθη με προτεραιότητα στην Υγεία, όπου θα γίνουν 6.500 μόνιμοι διορισμοί. 

Επίσης, έμφαση δόθηκε στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών – προσλήψεις σε αντίστοιχες ειδικότητες– και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για γάμο ομοφύλων: Δεν θέλω να διχάσω – Η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κρίση στις σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη με φόντο την Κεντρική Επιτροπή – Το παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης για εθνική ομάδα πόλο γυναικών: «Μας κάνατε όλους υπερήφανους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:38