search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:00
MENU CLOSE

Νέος κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Σκληρές εικόνες

14.01.2024 18:51
vezninadiko_dolofonia

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε, το απόγευμα της Κυριακής (14/01), το βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Το βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας περιλαμβάνει πολύ σκληρές εικόνες.

Ο 44χρονος έχει μπει μόλις στο αυτοκίνητό του, που βρίσκεται έξω από βενζινάδικο, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού. Ένα αυτοκίνητο σταματά λίγα μέτρα πιο πίσω από το δικό του.

Δύο άνδρες που φορούν μαύρα ρούχα και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατεβαίνουν από το όχημα.

Ο ένας τον πλησιάζει από την πλευρά του οδηγού και ο άλλος από πίσω. «Γαζώνουν» το αυτοκίνητο με καλάσνικοφ.

Στο βίντεο ο εκτελεστής διακρίνεται να ανοίγει την πόρτα και να δίνει τη χαριστική βολή στο θύμα ώστε να είναι σίγουρος πως είναι νεκρός ο 44χρονος, μιας και το τζιπ του ήταν θωρακισμένο.

«Γάζωσαν» το αμάξι με περισσότερες από 90 σφαίρες

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για περισσότερες από 90 σφαίρες ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί.

Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος.

Σφαίρα που πιθανόν «ξέφυγε» από τους δράστες, τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ.

Ποιος ήταν ο «Ζαμπόν» της Greek Mafia

Ο 44χρονος -που είχε στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του ένα καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και άγνωστο αριθμός φυσιγγίων, αλλά και ένα Glock των 9 χιλιοστών- απασχολούσε για χρόνια τις διωκτικές αρχές.

Ήταν ένας από τους πιο ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015.

Είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018 είχε δεχτεί και πάλι επίθεση στον Πειραιά και τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλίτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη, ενώ δέχτηκε γρήγορα τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Τουλάχιστον τρεις οι δράστες

Εκτιμάται επίσης ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις. Διέφυγαν με ΙΧ τζιπ, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στο Δαφνί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο.

Αναζητείται επίσης μια μοτοσικλέτα, που μπορεί να ανήκε σε ομάδα υποστήριξης και αποχώρησε με ταχύτητα από τον τόπο του εγκλήματος, αμέσως μετά την εκτέλεση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως με τη δολοφονία του 44χρονου κλείνει ένας κύκλος αίματος που είχε ξεκινήσει στη νύχτα το 2017, με διαδοχικές δολοφονίες ατόμων στο χώρο του υποκόσμου.

Κώστας Μπάρκας: 30 περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σε 4 χρόνια

«Τριάντα περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των εγκληματικών οργανώσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ούτε ένα δεν έχει εξιχνιαστεί. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα δημοσιεύματα από διάφορες “πηγές”, ότι κάθε τρεις και λίγο “έρχονται συλλήψεις” και το μόνο που παραμένει να είναι η ανασφάλεια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

«Έχουν βαρεθεί τις επικοινωνιακές φιέστες του κ. Χρυσοχοΐδη με τους φακέλους με 500 ονόματα της “Greek mafia” να τους περιφέρει, εν τελεί χωρίς απτό αποτέλεσμα στα γραφεία των εισαγγελέων. Η ανενόχλητη δράση των εγκληματικών συμμοριών οδηγεί στο να αμφισβητεί το ίδιο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που είναι κυρίαρχη και Συνταγματική υποχρέωση ενός οργανωμένου κράτους», συνεχίζει.

«Ανάλογες προκλήσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις είχε αντιμετωπίσει με την ενεργό συμμετοχή της ΕΥΠ, καθώς και με τη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να εντοπιστούν οι διαδρομές, οι σχέσεις και οι εντολές που δίνονται μέσα από τις φυλακές. Περιμένουμε επιτέλους την πολιτική ηγεσία, να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα, που έχει αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», καταλήγει ο κ. Μπάρκας.

Διαβάστε επίσης:

Ράμφος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Το σύμφωνο συμβίωσης τα λύνει όλα – Ακόμη και το θέμα των παιδιών»

Δώδεκα χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Θόδωρου Αγγελόπουλου

Κύκλωμα μαστροπείας: «Πήραμε ήταν 150 ευρώ η κάθε μια» – Κατονόμασε 25χρονη μια από τις ανήλικες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:59