search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Δολοφονία Ζαμπούνη: Από τον Ιούνιο γνώριζαν για το συμβόλαιο θανάτου, έκθετη η ΕΛΑΣ – Στο «μικροσκόπιο» το λαθρεμπόριο καυσίμων

16.01.2024 21:43
dolofonia zampoynis

Πληροφορίες για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα, εκ των οποίων το ένα αφορούσε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, είχε η αστυνομία από τον Ιούνιο του 2023, συμβόλαιο που εκτελέστηκε τελικά στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής.Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει το λαθρεμπόριο καυσίμων και η πώληση νοθευμένης βενζίνης, καθώς μαίνεται ο πόλεμος της Greek Mafia για τον έλεγχο και τον πακτωλό χρημάτων που αποφέρει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Αστυνομία γνώριζε για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμο, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι, η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο που σχεδιάζονται.

Όσον αφορά στην εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος που δεν είχε προσωπική ασφάλεια το μοιραίο βράδυ, ήταν διότι ο 44χρονος είχε επιλέξει να μην έχει κανέναν προσωπικό φρουρό, καθώς φοβόταν την προδοσία εκ των έσω και το ενδεχόμενο διαρροών από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία. Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου του Βαγγέλη Ζαμπούνη να δόθηκε μέσα από τις φυλακές, γι’ αυτό μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και ποινικοί με παρελθόν στη νύχτα.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, οι δράστες της δολοφονίας ήταν εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι και εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα από χώρες των Βαλκανίων, δηλαδή για εισαγόμενους εκτελεστές που ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για το συμβόλαιο θανάτου του «Ζαμπόν».

Η σχέση των συμβολαίων θανάτου με το λαθρεμπόριο καυσίμων

Την ίδια ώρα η έρευνα για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη φαίνεται να οδηγεί στον «πόλεμο» για το λαθρεμπόριο καυσίμων και την πώληση νοθευμένης βενζίνης από δίκτυα πρατηρίων.

Όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος για την ηγεσία του κυκλώματος της Greek Mafia, που φαίνεται να έχει στρέψει τη βασική της δραστηριότητα στη διακίνηση νοθευμένης βενζίνης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Η δολοφονία του Ζαμπούνη ήταν η 5η τα τελευταία χρόνια που φαίνεται να σχετίζεται με το λαθρεμπόριο νοθευμένης βενζίνης, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και τα κέρδη ανυπολόγιστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ του Σκάι, το κύκλωμα της Greek Mafia λειτουργεί οργανωμένα και συνεργάζεται με υποστηρικτικά δίκτυα εκτός Ελλάδας. Όπως φαίνεται, ελέγχουν ένα μεγάλο δίκτυο μέσω του οποίου μεταφέρουν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Με μικρότερα βυτιοφόρα μεταφέρουν τη νοθευτική ουσία στα πρατήρια που έχουν στην κατοχή τους. Το κόστος για την αγορά των χημικών διαλυτών είναι πολύ μικρό, ενώ οι τιμές διάθεσης της βενζίνης είναι πολύ υψηλές, με αποτέλεσμα τα κέρδη να είναι τεράστια.

25 συμβόλαια θανάτου σε 7 χρόνια

Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν εκτελεστεί 25 συμβόλαια θανάτου. Οι πέντε τελευταίες δολοφονίες φέρονται να σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς οι δολοφονηθέντες περιγράφονται ως σκιώδεις ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων.

Οι «εντολείς» φέρονται να χρησιμοποιούν μεγάλη εταιρεία πληρωμένων δολοφόνων που εδράζονται σε ξένες χώρες. Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη εκτιμάται από την αστυνομία ότι ταξίδεψαν στην Ελλάδα από χώρα της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εντολής τους, το πιθανότερο είναι να διέφυγαν εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αντίτιμο για κάθε συμβόλαιο θανάτου κυμαίνεται από κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, έως και 250.000 ευρώ ανάλογα την περίπτωση.

Η αστυνομία εξετάζει όλες τις λεπτομέρειες από τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη και τις συσχετίζουν με στοιχεία από προηγούμενες περιπτώσεις, ώστε να βρουν κοινά σημεία.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος ξυλοδαρμός 28χρονης παραμονές Πρωτοχρονιάς: Πήδηξε από μπαλκόνι για να σωθεί από τον σύντροφό της

Φθηνά εργατικά χέρια διαφημίζει δικηγορική εταιρεία σε «τιμή ευκαιρίας»

Ξεκινά το Σάββατο το πατρινό καρναβάλι – Ποιο είναι το φετινό θέμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:48