search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:15
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Επίρριψη ευθυνών στον μηχανοδηγό επιχειρεί η ΝΔ – Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

17.01.2024 15:42
tempi

Απόπειρα συγκάλυψης και επίρριψης ευθυνών στον μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Έχοντας στα χέρια τους πλέον τον πλήρη ιατρικό φάκελο του θανόντα μηχανοδηγού στον οποίο επισημαίνεται ότι ήταν σε θέση να εκτελεί τα καθήκοντά του, Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να αναδείξει τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους για να βγάλει λάδι τους υπεύθυνους της τραγωδίας. «Πρόκειται για άθλια προσπάθεια από κυβερνητική πλειοψηφία για να συγκαλύψει τις πραγματικές ευθύνες και να πετάξει άλλου το μπαλάκι», σχολίασε ο Βασίλης Κόκκαλης για να προσθέσει πως από τα έγγραφα διαπιστώνεται –«χωρίς να είμαστε γιατροί», όπως είπε, ότι δεν προκύπτει κάτι μεμπτό. «Οι γνωματεύσεις ιατρών, τον κρίνουν ικανό τον μηχανοδηγό, η ΝΔ προσπαθεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο, για την υγεία του μηχανοδηγού», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.

Την ίδια ώρα κύκλοι της πλειοψηφίας σχολιάζοντας την κατάθεση, για δεύτερη συνεχή ημέρα της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννας Τσιαπαρίκου, ανέφεραν πως αποκάλυψε τις μεγάλες ευθύνες της Αρχής, καθώς επιχείρησε προσπάθησε να μειώσει τον ρόλο της στη χορήγηση εγκρίσεων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με τις γαλάζιες πηγές, υποχρεώθηκε πάντως, να παραδεχθεί ότι το πόρισμα της ΡΑΣ σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης ασφάλειας για το δυστύχημα στα Τέμπη διαπιστώνει ανθρώπινο λάθος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Τσιαπαρίκου αφού επεσήμανε ότι ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η αυτεπάγγελτη έρευνα της Αρχής, σημείωσε ότι στο υπηρεσιακό πόρισμα αναφέρεται ότι «Ο σταθμάρχης δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, οι μηχανοδηγοί δεν επικοινώνησαν ως όφειλαν, βρήκαμε ενδείξεις ότι πιθανώς δεν ολοκληρώθηκαν όλες οι ώρες εκπαίδευσης και ότι υπήρχαν αστοχίες σε διάφορα επίπεδα ελέγχου» υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανθρώπινο λάθος και από τις δύο πλευρές (σταθμάρχη και μηχανοδηγών). 

Σε ότι αφορά στον μηχανοδηγό, οι πηγές της πλειοψηφίας αναφέρουν ότι η πρόεδρος της ΡΑΣ πέταξε το μπαλάκι στη Hellenic Train σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού, για τον οποίο τόνισε ότι «είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του». 

Όπως είπε η πρόεδρος της ΡΑΣ η Αρχή δεν ήταν ενήμερη για τα δύο εγκεφαλικά τα οποία είχε υποστεί, ενώ ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν σε ιατρικό φάκελο κάποιος να έχει υποστεί εγκεφαλικό, πολλώ δε μάλλον, δύο εγκεφαλικά.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή δήλωση Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση υπέρ της ένταξης ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι αγώνας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καραγκούνης για γάμο ομόφυλων: Θα καταψηφίσω – Στο Σύμφωνο Συμβίωσης δεν απείχα, ήμουν σε μια… εκπομπή! (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02