search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:01
MENU CLOSE

Επίσκεψη στο… Slowjamastan: Πού βρίσκεται, πώς μπορείτε να πάτε και τι θα δείτε (Videos)

19.01.2024 14:45
slowjamastan191

Είναι ένα μικροσκοπικό έθνος στην Καλιφόρνια, με 16.000 υπηκόους που έχουν τα δικά τους διαβατήρια και το νόμισμά τους και οι επισκέπτες χρειάζεται να βγάλουν βίζα για να το επισκεφτούν.

Πρόκειται για τη Δημοκρατία του Slowjamastan, που δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα και αποτελεί δημιούργημα ενός DJ, του Randy “R Dub!” Williams, από το Σαν Ντιέγο.

Η Δημοκρατία του Slowjamastan έχει τυπώσει διαβατήρια, έχει τον δικό της εθνικό ύμνο και το νόμισμά της ονομάζεται «Duble».

Ο DJ Randy “R Dub!” Williams λέει πως αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του μικρο-κρατίδιο όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία ξένη χώρα που να μην την έχει επισκεφτεί. Κι έτσι από ταξιδιώτης και DJ αποφάσισε να γίνει αρχηγός… έθνους!

Αγόρασε λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι γης στην έρημο της Καλιφόρνια και το όρισε ως επικράτεια του δικού του μικροσκοπικού κρατιδίου. Η επίσημη ονομασία του κρατιδίου είναι Ηνωμένα Εδάφη του Ανεξάρτητου Έθνους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Slowjamastan. Η ανακήρυξη της … ανεξαρτησίας του Slowjamastan από την Αμερική έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2021 και μεταδόθηκε live από το ραδιοφωνικό σόου του σουλτάνου, που έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα του Slowjamastan, την Dublândia.

Το όνομα της χώρας του είναι το ίδιο με τον τίτλο της ραδιοφωνικής εκπομπής που έχει ο DJ, ο οποίος έχει γίνει πλέον γνωστός και ως … σουλτάνος του Slowjamastan.

Το μικροσκοπικό κρατίδιο του σουλτάνου – DJ βρίσκεται δυόμιση ώρες με το αυτοκίνητο από το Σαν Ντιέγο και μόλις κάποιος πλησιάσει στα… σύνορα, θα δει τις δικές του σημαίες να ανεμίζουν και μεθοριακά φυλάκια.

Όσο για το πολίτευμα, ο σουλτάνος είπε στο CNN ότι «τον περισσότερο καιρό έχουμε δικτατορία, αλλά κατά περίσταση θα διεξάγονται ειδικές ψηφοφορίες και δημοψηφίσματα». «Πρόσφατα επέτρεψα στους πολίτες να ψηφίσουν για το ποιο θα είναι το εθνικό μας φρούτο, το εθνικό σπορ, ακόμα και για το εθνικό ζώο», πρόσθεσε ο ηγέτης του Slowjamastan.

Μεταξύ των νόμων που έχουν θεσπιστεί είναι η απαγόρευση των παπουτσιών Crocs και το είδος ραπ “mumble rap”, που είναι ένα είδος ραπ όπου ο ερμηνευτής μουρμουρίζει στίχους χωρίς έμφαση στον λυρισμό.

Οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να ζητήσουν βίζα για να μπουν στο Slowjamastan, αλλά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την απόκτηση υπηκοότητας.

Όσο για τα… αξιοθέατα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, να βγάλει σέλφι μπροστά στο έμβλημα του Slowjamastan και να πάρει μέρος στο κυνήγι θησαυρού, με έπαθλο τον εντοπισμό του σπάνιου ρακούν του Slowjamastan, που είναι το εθνικό ζώο του κρατιδίου.

Ο σουλτάνος Γουίλιαμς σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες που θα ενδιαφέρουν τους τουρίστες, δημιουργώντας μία φάρμα με σαύρες αρμαντίλο, ένα ρεστοράν και ένα ποτάμι για αναψυχή.

Πάντως έχει κάνει ήδη σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η περίφημη για το «ποια είναι η τρύπα του ντόνατ»!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Slowjamastan ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:

Video: Η τρυφερή σχέση ενός παππού 100 ετών με ένα μικροσκοπικό γατάκι

Κέιτ Μίντλετον: Τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της – «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καρκίνου» (video)

Nicholas Rossi: Η απίστευτη ιστορία του υπόπτου για σεξουαλικές επιθέσεις, που σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τις αρχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48