search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ

25.01.2024 15:44
ecb_1011_1460-820_new
credit: AP

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της καθώς οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή της για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό.

Εκτός από την ανοδική επίδραση στον πληθωρισμό η οποία οφείλεται στην ενέργεια, η πτωτική τάση του υποκείμενου πληθωρισμού συνεχίστηκε και οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να μεταδίδονται δυναμικά στις συνθήκες χρηματοδότησης. Οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης μειώνουν τη ζήτηση και αυτό συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού, επισημαίνει η ΕΚΤ.

Μετά ταύτα τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ, ήτοι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 4,50%, 4,75% και 4,00% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: «Το IRIS είναι μια υπηρεσία που αξίζει να ενεργοποιήσουν όλοι»

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Οι ημερομηνίες καταβολής – Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα

Τον Μάιο η αύξηση του κατώτατου μισθού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:15