search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:28
MENU CLOSE

Χωρίς «Βαρβιτσιώτη» η Βουλή από το 1844: Γιατί παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης – Το παρασκήνιο μετά την αδιανόητη δήλωση για το θάνατο Καρυώτη

25.01.2024 18:12
varvitsiotis mmiltiadis

Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη είναι μία από τις παλαιότερες οικογένειες στην πολιτική καθώς ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης εκλέχθηκε στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην Ελλάδα το 1844.

Με την σημερινή παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του βουλευτή, αυτή η συνέχεια φαίνεται πως σταμάτα εδώ καθώς τα υπόλοιπα παιδιά του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που διεκδίκησε και την προεδρία του κόμματος και που υπήρξε για δεκαετίες υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για να πολιτευθούν.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2000 επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή και έχει διατελέσει υφυπουργός Eξωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας το 2023 από όπου και παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon αξιωματικοί του πλοίου την ώρα του απόπλου.

Λίγες ώρες μετά το θάνατο Καρυώτη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κάνει μια αδιανόητη δήλωση η οποία λίγες μέρες μετά τον οδηγεί στην παραίτηση από τη θέση του υπουργού.  Είχε πει συγκεκριμένα «θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Η δήλωση αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του νεκρού  προσθέτοντας πως δεν είχε σκοπό να εξισώσει το θύμα με τους θύτες, ούτε να ξεπλύνει τις ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το περιστατικό αυτό, η απομάκρυνση του από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε για τον ίδιο άρχισε να προκαλεί δεύτερες σκέψεις στον κ. Βαρβιτσιώτη για το αν θα πρέπει όχι να παραμείνει στην πολιτική. Συνάδελφοί του στο νότιο τομέα της Αθήνας μιλώντας στο topontiki.gr ανέφεραν ότι από εκείνο το περιστατικό και μετά ο κύριος Βαρβιτσιώτης φαινόταν σαν να μην ενδιαφέρεται πια για την πολιτική και σένα σχεδίαζε την αποχώρηση του από αυτήν.

Έτσι σήμερα το πρωί, ο κ. Βαρβιτσιωτης έχοντας λάβει την απόφαση του εδώ και αρκετές εβδομάδες όπως λέει το ρεπορτάζ, επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου για να ανακοινώσει την απόφαση του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Στην ανάρτηση του που έκανε την ίδια ώρα στα social media, ανέφερε ότι «στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου».

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης δείχνει και το στίγμα των επόμενων κινήσεων του που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα είναι στο χώρο της ναυτιλίας και μάλιστα σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία το προηγούμενο διάστημα.

«Εχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας». είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα που δείχνει ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης θα δραστηριοποιηθεί ποια προς αυτό τον τομέα από τη θέση του ιδιώτη.

Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε λόγο για προσωπική φιλία που τον συνδέει με το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ποιος είναι ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω που καταλαμβάνει την έδρα του Βαρβιτσιώτη

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τη δημιουργό της ροζ ελληνικής σημαίας, Γεωργία Λαλέ (photos)

F-16: «Δήλωση πολιτικής πρόθεσης» λέει η υφυπουργός Εξωτερικών για την επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58