search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:25
MENU CLOSE

«Πρωθυπουργός, υπουργός, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ συνένοχοι στο έγκλημα των Τεμπών» – Τι είπε η Μαρία Καρυστιανού (Video)

25.01.2024 12:34
trena new

To σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών εξακολουθεί και συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία. Τα «γιατί» βασανίζουν τους συγγενείς των θυμάτων.

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων, μία ημέρα μετά τη συγκλονιστική κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Το δυστύχημα ήταν ξεκάθαρα ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους». Αυτό επανέλαβε για άλλη μια φορά η κα Καρυστινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Καρυστιανού τόνισε ότι η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγουν πουθενά.

«Σ’αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ που δεν έκανε τίποτα, η Hellenic Train που δεν έκανε τίποτα, η ΡΑΣ που δεν έκανε τίποτα, ο υπουργός που δεν έκανε τίποτα, ε θα βάλω και τον πρωθυπουργό.

Δηλαδή, σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι που υποτίθεται ελέγχανε την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων δεν έκαναν απολύτως τίποτα» τόνισε.

«Πιο εύκολη υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά» συμπλήρωσε.

«Πού να απευθυνθώ; Φταίει ο σταθμάρχης που δεν δούλευε τίποτα ή φταίνε αυτοί που δεν είχαν τοποθετήσει κανένα σύστημα ασφάλειας, που επέλεξαν να βάλουν αυτόν τον σταθμάρχη με τόσο μικρή εμπειρία, μόνο του, χωρίς εκπαίδευση; Δεν τους ενδιέφερε τίποτα» συνέχισε ακόμη.

«Έτσι λειτουργεί η Βουλή και η βουλευτική ασυλία πλέον. Όταν κατηγορείται ένας υπουργός, θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη του οι συνάδελφοί του και όποιος έχει την πλειοψηφία αθωώνεται. Άρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ακόμη και να σκοτώνει» σημείωσε με ένταση.

Η κ. Καρυστιανού υπογράμμισε πως της έκανε εντύπωση που κανένας από τους βουλευτές της ΝΔ, μέλη της εξεταστικής δεν της απηύθυνε ούτε μία ερώτηση ύστερα από όσα είπε στη συνεδρίαση.

«Οι μόνοι που δεν χρειάστηκε να μου κάνουν κάποια ερώτηση ήταν της ΝΔ. Στην αρχή τοποθετήθηκαν από σεβασμό, αλλά στη συνέχεια μου έκανε εντύπωση πώς κάποιος δεν είχε να μου κάνει μια ερώτηση» είπε.

Η ίδια κατήγγειλε και την τεράστια καθυστέρηση από πλευράς της δικαιοσύνης.

«Η Hellenic Train έπρεπε να είναι με αυτόφωρο μέσα, το πρώτο-δεύτερο 24ωρο. Η Hellenic Train δεν έχει κληθεί ακόμη για απολογία. Σήμερα εκλήθη από την εξεταστική επιτροπή. Ο ανακριτής δεν την έχει καλέσει ακόμα σε απολογία. Καταλαβαίνετε τι ζούμε;» είπε.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς, η κ. Καρυστιανού ανέφερε:

«Παλεύουμε καθημερινά. Στις 28 Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα πολύ προσωπική που θέλουμε να είμαστε μόνο παρέα με τα παιδιά μας. Εκείνη τη μέρα θα απέχουμε από τους αγώνες μας και θα μείνουμε στον πόνο μας. Οπότε, θα γίνει κάτι σεμνό, όπως θέλουμε να εκφραστούμε απέναντι στους ανθρώπους μας» κατέληξε η κα Καρυστινού.

Διαβάστε επίσης

Μεσολόγγι: «Δεν θα εκπλαγώ αν υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις» λέει ο Τσούκαλης – Στο «μικροσκόπιο» το τετράδιο, ψάχνουν στον βάλτο καραμπίνα και κινητό (videos)

Καιρός: Έρχεται «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» – Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει (video)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός μηχανής – «Καρφώθηκε» σε προστατευτικές μπάρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22