search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:23
MENU CLOSE

ΣΕΙΒ: Θετικό αποτύπωμα στη χώρα

25.01.2024 11:15
seib new

Την πολλαπλή και διαχρονική προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στην υγεία, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων, Δημήτρης Νίκας στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, κτήριο «Κωστής Παλαμάς», τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (Βασίλης Οικονόμου – ΝΔ, Ιωάννης Τσίμαρης – ΚΙΝΑΛ), Σουλιώτης Κυριάκος – Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Χρήστος Δαραμήλας – Πρόεδρος ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Νίκος Δέδες – Πρόεδρος Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” και Γραμματέας Ένωσης Ελλήνων Ασθενών,  Γιώργος Καπετανάκης – Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Νίκος Βέττας – Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Παναγιώτης Φράγκος – Ταμίας ΔΣ ΠΦΣ, κ.ά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων, (Σ.Ε.Ι.Β) κ. Νίκας υπογράμμισε στόχος του επαγγελματικού κλάδου και για το 2024, είναι να ενισχύσει το ρόλο του και να αναδείξει περαιτέρω το αποτύπωμα του Σ.Ε.Ι.Β στη χώρα μας.  «Παράλληλα να συνεχίσει με τεκμηριωμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, να προτείνει λύσεις για τα σημαντικά ζητήματα που καθυστερούν τον μετασχηματισμό του συστήματος υγείας και τη διαμόρφωση ενός νέου, αξιόπιστου και βιώσιμου  περιβάλλοντος».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ σημείωσε τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις για τις εταιρείες των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων  τονίζοντας ότι:

«Η δυναμική και οι  προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι σημαντικές, προϋποθέτουν όμως δημιουργικό διάλογο και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων μερών με στόχο την επίλυση επιτέλους των χρόνιων προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την είσοδο νέων ποιοτικών και αξιόπιστων τεχνολογιών στην χώρα μας».

Σε αυτό το πνεύμα ο κ. Νίκας ζήτησε από τα μέλη του Συνδέσμου να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθούν άμεσα και οριστικά οι αλλαγές που χρειάζεται ο κλάδος της ιατροτεχνολογίας και να διασφαλιστεί ένα θετικό μέλλον για όλους.

Καταλήγοντας ο κ. Νίκας ευχήθηκε, μια καλή νέα χρονιά, με επιτυχίες στις επιχειρήσεις  και με την  καινοτομία να πρωταγωνιστεί προς όφελος των ασθενών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Ιλαρά: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα και τι είναι το εμβόλιο MMR;

Ψυχική υγεία: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για τους… ψεύτες!

Αλκοόλ: 8 μύθοι για το ποτό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:22