search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:51
MENU CLOSE

Άγιος Παντελεήμονας: Ανησυχία για τον δράκο των ασανσέρ – Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ

26.01.2024 15:57
asanser 654- new

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η αστυνομία μετά τα καταγγελίες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για την ύπαρξη «δράκου» που χτυπά σε ασανσέρ, εγκλωβίζοντας και θωπεύοντας ανήλικα κορίτσια.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρξαν δύο διαφορετικές καταγγελίες για δύο διαφορετικά συμβάντα που έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα. Οι καταγγελίες έγιναν αυθημερόν για το περιστατικό της Δευτέρας, αλλά με καθυστέρηση τριών ημερών για το συμβάν της Κυριακής.

Ο δράστης, τον οποίο οι ανήλικες περιγράφουν ως αλλοδαπό που μιλά σπαστά ελληνικά και είναι ηλικίας περίπου 25 ετών, «χτύπησε» για πρώτη φορά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε μια πολυκατοικία επί της οδού Ταρσού.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, ο «δράκος» τη σταμάτησε την ώρα που έμπαινε στο ασανσέρ και μιλώντας αγγλικά και σπαστά ελληνικά προσπάθησε να της πιάσει κουβέντα. Στη συνέχεια, μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και μόλις έσβησε το φως της καμπίνας τη θώπευσε στο στήθος.

Η 14χρονη άρχισε να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια με αποτέλεσμα ο «δράκος» να της κλείσει το στόμα με το χέρι του προσπαθώντας, παράλληλα, να τη βγάλει έξω από το ασανσέρ.

Το κορίτσι κατάφερε να του ξεφύγει και έτρεξε προς το διαμέρισμά της. Αφού περιέγραψε στους γονείς της τι είχε συμβεί ο πατέρας της προσπάθησε να τον κυνηγήσει, αλλά ο άγνωστος άνδρας είχε γίνει «καπνός».

Μια ημέρα μετά, ο άγνωστος άνδρας “ξαναχτύπησε” με θύμα αυτή τη φορά μια 13χρονη. Ο “δράκος” την ακολούθησε μέχρι το ασανσέρ της πολυκατοικίας της επί της οδού Προύσης και αφού τη χτύπησε, τη θώπευσε στο στήθος ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι ανήλικα κορίτσια, 14 ετών, τα οποία δέχθηκαν επίθεση μέρα-μεσημέρι ενώ έμπαιναν στα ασανσέρ των πολυκατοικιών των σπιτιών τους για να πάνε σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ., έχοντας στα χέρια της την περιγραφή των κοριτσιών, προσπαθεί από λίστα με σεσημασμένους να ταυτοποιήσει τον δράστη. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ έχουν εντοπιστεί τα βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη, και οι αστυνομικοί προσπαθούν από εκεί να εξαγάγουν συμπεράσματα ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του.

Οι μαρτυρίες των περιοίκων

]Την ίδια ώρα και οι γείτονες των οικογενειών έχουν θορυβηθεί, όπως μαρτυρούν οι περιγραφές τους.

Μιλώντας στο newsit.gr γειτόνισσα της οικογένειας της 13χρονης δήλωσε:

«Ήρθε η μητέρα της κοπέλας χτύπησε το κουδούνι. Ήταν πολύ ταραγμένη η γυναίκα. Μου είπε ότι έχει κοριτσάκι 13 χρονών. Με ρώτησε αν η κάμερα που έχω στο μπαλκόνι βλέπει την είσοδό της. Είπα ”όχι δυστυχώς”, γιατί εγώ έβαλα την κάμερα για το πάρκινγκ γιατί έχω αμάξι. Με ρώτησε “Δεν ακούσατε τη φασαρία;” Της είπα ότι ήμασταν στο σαλόνι, αλλά μετά άκουσα που τρέχανε στις σκάλες. Η γυναίκα μου είπε “Εμείς τρέχαμε. Και ο άντρας μου χτύπησε όταν έτρεξε να τον πιάσει”.

Μάλιστα, η γειτόνισσα της οικογένειας πρόσθεσε:«το κορίτσι πήγε περίπτερο και όταν μπήκε στο ασανσέρ, εκεί πήγε να την πιάσει ο άλλος. Φατσικά μπορεί να τον θυμηθεί. Είναι τρομαγμένο το κοριτσάκι».

Την ίδια ώρα, άλλη κάτοικος της περιοχής αναφέρει στο newsit.gr «εδώ είμαστε μεγάλοι και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τη νύχτα. Η περιοχή αυτή είναι επιβαρυμένη».

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Διχασμός στην Ιεραρχία για τη βάπτιση – Τι σημαίνει η αμφισβήτηση Ιερώνυμου από Χρυσόστομο και Ιγνάτιο

Συγκινεί ο πατέρας της Ραφαέλας: Μας λείπεις πολύ – Θα έρθουμε να σε βρούμε εκεί που είσαι

Πειραιάς: Προσπάθησε να «ψαρέψει» ανήλικη στο ίντερνετ και συνελήφθη – Η παγίδα που του έστησε ο πατέρας του κοριτσιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 15:45