search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:16
MENU CLOSE

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Ενισχύουν τα μπλόκα της Θεσσαλίας (Videos)

26.01.2024 16:27
agrotes-new

Πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα, καθώς διεκδικούν την αναπλήρωση του εισοδήματός τους, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από την πολιτεία.

Ισχυρά είναι τα μπλόκα στη Θεσσαλία, ενώ σε αγωνιστικό «αναβρασμό» βρίσκονται αγρότες από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι οποίοι ετοιμάζονται να στήσουν και νέα μπλόκα τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, ισχυροποιούνται και τα μπλόκα στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και των Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περιοδείες στα χωριά για να μαζικοποιηθεί κι άλλο το μπλόκο.

Οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας και των Τρικάλων στο μπλόκο στο Ζάρκο.

«Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων δίνει απάντηση στον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που μιλάει για κομματικά υποκινούμενους αγρότες», επισημαίνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα είναι αυτά που μας υποκινούν και τον καλούμε αντί να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ψεύτικες να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε κι αφορούν την επιβίωσή μας από τις πλημμύρες, όπου τα σπίτια ακόμα δεν έχουν στεγνώσει από τα νερά, με τα χωράφια που δεν οργώνονται, με τα ζώα που πνίγηκαν».

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει τις κλούβες των ΜΑΤ απέναντί τους, σημειώνοντας ότι φανερώνεται ξανά το εχθρικό πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού, που πρώτα τους «έπνιξε» και τώρα όχι μόνο τους εγκαταλείπει, αλλά επιλέγει την καταστολή για να απαντήσει στα οξυμένα προβλήματά τους.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην Άρτα, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στο παλιό γεφύρι.

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των αγροτών στο Λούρο της Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Οι αγρότες έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Άρτας – Πρέβεζας για μία ώρα και αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στον χώρο.

Στα Γιάννενα αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου παρέδωσαν τα αιτήματά τους, ενώ προγραμματίζουν συλλαλητήριο, σήμερα, στις 7 μ.μ. έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Μαζικό μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ανθήλης, έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά του κάμπου της Λαμίας και τη γύρω περιοχή, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους σε διάφορα σημεία της πόλης και μέσα στη μέρα αναμένεται να βγουν στους δρόμους. Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την Επανομή, τη Θέρμη, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών και έξω από το δημαρχείο.

Στα Γιαννιτσά, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα γήπεδα και την είσοδο της πόλης.

Επίσης, κινητοποίηση συμβολικού χαρακτήρα έξω από το δημαρχείο Χαλκηδόνας πρόκειται να πραγματοποιήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, και αντίστοιχα στη Νάουσα και στις Σέρρες, ενώ οι αγρότες της Ημαθίας βγάζουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας την προσεχή Δευτέρα 29/1 σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε η γενική τους συνέλευση.

Τι απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες που διαδηλώνουν επανέλαβε την Παρασκευή (26/1) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. «Ακόμα και σήμερα είστε καλοδεχούμενοι», είπε χαρακτηριστικά σε αγρότες από την Επανομή και τη Λάρισα με τους οποίους είχε τηλεοπτικό διάλογο, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ζητήσει ραντεβού έχει συναντηθεί μαζί τους, χωρίς να τον νοιάζουν οι κομματικές ταυτότητες του καθενός.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή – Πού θα χιονίσει στην Αττική – Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων (Photos/Videos)

Ομόφυλα ζευγάρια: Διχασμός στην Ιεραρχία για τη βάπτιση – Τι σημαίνει η αμφισβήτηση Ιερώνυμου από Χρυσόστομο και Ιγνάτιο

Άνδρος: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Άχλας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:16