search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:26
MENU CLOSE

Στα «κάγκελα» οι ψυχίατροι : «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική διαταραχή» απαντούν στον Μητροπολίτη Μεσόγαιας Νικόλαο

26.01.2024 10:11
omofylo-zevgari

Με μια λιτή αλλά ξεκάθαρη ανακοίνωση η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία τονίζει ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

 Αφορμή για την έντονη αντίδραση της ΕΨΕ στάθηκε η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με θέμα το επίμαχο νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης στην εισήγηση του μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι από τότε που η ψυχιατρική επιστήμη διάγραψε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα με τις ψυχιατρικές νόσους και σταμάτησαν τις έρευνες «έμειναν αβοήθητα τα δύστυχα αυτά πλάσματα».

Συγκεκριμένα η επίμαχη θέση του Μητροπολίτη Μεσογαίας που ανάγκασε την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία να τοποθετηθεί  απέναντι του είναι: «Ἀπὸ τότε ποὺ ἡ ψυχιατρικὴ διέγραψε τὴν ὁµοφυλοφιλία ἀπὸ τὴ λίστα τῶν ψυχικῶν διαταραχῶν, παραιτήθηκε ἀπὸ τὴ σχετικὴ ἔρευνα καὶ ἔµειναν τὰ δύστυχα αὐτὰ ἄτοµα ἀβοήθητα µὲ µοναδικὴ συντροφιὰ τὴν ἐλπίδα σὲ µιὰ βολικὴ νοµοθεσία καὶ τὴ διεκδίκηση δικαιωµάτων µὲ παρελάσεις αὐτοεξευτελισµοῦ καὶ ντροπῆς.»

Μάλιστα σε άλλα σημείο της εισήγησης του είπε: «Το µεγαλύτερο λάθος µας ὡς Εκκλησίας θὰ ἦταν νὰ δεχθοῦµε ὅτι ἡ οµοφυλοφιλικὴ πράξη, ἐκτὸς ἀπὸ ψυχικὴ διαταραχή, δὲν εἶναι καὶ ἁµαρτία. Τὰ πρόσωπα αὐτά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐλπίδα τῆς ψυχιατρικῆς θεραπείας, θὰ εἶχαν χάσει ὁριστικὰ καὶ τὴ σωτήρια διάθεση µετανοίας καὶ τὴν ἀναζήτηση τῆς παρηγορίας τοῦ θείου ἐλέους γιὰ τὶς δικές τους ἐκτροπές».

Όπως ήταν φυσικό η επιστήμη σήκωσε το…«γάντι» που πέταξε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Μάλιστα  δεν αποκλείεται να υπάρχει και συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο  έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια και οι χαμηλοί  μισθοί πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά… straight και μη.

Διαβάστε επίσης:

Ναρκισσισμός: 4 «σημάδια» ότι έχεις πέσει θύμα ψυχολογικής κακοποίησης

Αλτσχάιμερ: Το «ύποπτο» σύμπτωμα στα μάτια που… προειδοποιεί!

Κορωνοϊός: 73 νέοι θάνατοι, σταθερά πρώτη μετάλλαξη η JN1 – Μείωση κατά 45% στις εισαγωγές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:25