search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:13
MENU CLOSE

Χαμηλές πτήσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2318
25/01/2024
28.01.2024 06:59
dikastirio_Crete

Δεν τα πάει και τόσο καλά η Ελλάδα σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: όπως είναι ήδη γνωστό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη χώρα μας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των οροθετικών γυναικών το 2012, λόγω εξαναγκαστικής εξέτασης αίματος και αδικαιολόγητης διάδοσης προσωπικών δεδομένων, και επιδίκασε συνολική αποζημίωση 70.000 ευρώ στις επιζήσασες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 οι οροθετικές γυναίκες που είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό HIV/AIDS αθωώθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια, ενώ τρεις από τις διωκόμενες είχαν ήδη πεθάνει με αποτέλεσμα να παυθεί η δίωξή τους.

Να πούμε ακόμα ότι λίγες ημέρες πριν, το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, λόγω του θανάσιμου τραυματισμού πρόσφυγα από πυροβολισμούς ανδρών του Λιμενικού, το 2014, ανοιχτά της Ψερίμου και επιδίκασε αποζημίωση 80.000 ευρώ στους τρεις πρόσφυγες από τη Συρία που προσέφυγαν σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Nτόρα Μπακογιάννη: Το ταξίδι του μέλιτος στην Ινδία – «Μου το χρωστούσε ο άντρας μου 25 χρόνια»

Δώρα Αυγέρη: Η ανάρτηση – μήνυμα από το Άουσβιτς

Ποιος έχει την ευθύνη σε μια χώρα όπου ζούμε από τύχη;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05