search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από αγρότες στην Αταλάντη

31.01.2024 14:39
agrotes

Κάνοντας πράξη τα όσα είχαν πει, αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στην Αταλάντη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 τρακτέρ και 70 άτομα και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας, μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών που μίλησε στον πρωθυπουργό, ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει με μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, να ορίζει κατώτατες τιμές στα προιόντα μας, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. «Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα. Αν υπάρχει σχέδιο να μας το πείτε να κάνουμε κι εμείς κουμάντο ή να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Αφού άκουσε τα αιτήματα των αγροτών, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα.»

Συμβολικός αποκλεισμός στην Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης

Σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας -Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δέδνρα προχώρησαν το μεσημέρι αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου..

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων, Χρήστος Τασιούλας, τόνισε ότι «τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και παρά τις υποσχέσεις, δεν υλοποιήθηκαν».

Στην περιοχή οι αγρότες ασχολούνται με την δενδροκαλλιέργεια, παγετός, καύσωνας και πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έφεραν σε απόγνωση τους παραγωγούς που φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών με ουσιαστικές απαντήσεις για τις αποζημιώσεις, πόσα και πότε θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31