search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:17
MENU CLOSE

Πώς ο Μητσοτάκης κάνει… αρχηγό τον Χαρίτση – Πρώτη φορά απάντησε σε «Ώρα του Πρωθυπουργού»

02.02.2024 13:14
XARITSIS_MITSOTAKIS

Σαν πολιτικό… μπόνους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να λειτούργησε η συζήτηση στη Βουλή για τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Ο λόγος; Μα, είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στην Ώρα του Πρωθυπουργού, κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο – από τις εκλογές του Ιουνίου δηλαδή.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Χαρίτση και όχι σε ερωτήσεις άλλων κοινοβουλευτικών παραγόντων.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ως προς τις διαθέσεις και στοχεύσεις του Μητσοτάκη; Πιθανόν ότι θέλει να ενισχύσει την αριστερή πίεση που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΝΕΑΡ.

Αλλά, όπως και να έχει αυτό το σκηνικό ενισχύει την παρουσία της Νέας Αριστεράς και φυσικά «αβαντάρει» τον Χαρίτση, αφού τού δίνει την ευκαιρία να ακουστεί σε ευρύτερο ακροατήριο.

Τώρα, το τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό είναι ακόμα προς εξέταση. Βλέπετε η ΝΕΑΡ έχει ένα… βουνό να ανέβει, καθώς τα γκάλοπ επιμένουν να την εντοπίζουν στην περιοχή του 2% ή λίγο πιο πάνω.

Με άλλα λόγια, ο Μητσοτάκης μπορεί να… συμπαθεί τη Νέα Αριστερά, τα γκάλοπ όχι και τόσο…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «πονηρές» διαρροές για κόντρα με Πολάκη κάνουν πιο διστακτικό τον Κασσελάκη για το «πολιτικό κέντρο»

Το κράτος δικαίου, η Διεθνής Διαφάνεια και οι ευρωεκλογές

Το «καρφί» του Νικήτα Κακλαμάνη κατά του ΣΚΑΪ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 03:08