search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Αιμίλιος Χειλάκης για προσπάθεια υιοθεσίας: «Ήταν λες και μας έδιναν αμάξι – Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε το βάρος»

04.02.2024 17:29
xeilakis_aimilios

Για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», ο Αιμίλιος Χειλάκης υπογράμμισε την ευθύνη που φέρει η υιοθεσία / τεκνοθεσία: «Πρέπει να μιλήσουν για αυτό οι ειδικοί. Η υιοθεσία ή τεκνοθεσία δεν έχει να κάνει με τη δική σου ζωή αλλά με του παιδιού. Δεν πρέπει να γίνει της μόδας και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τα ομόφυλα αλλά και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Θα πρέπει να είσαι συνεπής στο ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη κάποιου άλλου. Εάν είναι του ίδιου φίλου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πόσα παιδία μένουν στα ιδρύματα γιατί δεν δίνονται σε υιοθεσία; Τώρα, αν ακόμα μιλάμε για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι υγεία ή όχι, τότε έχουμε πρόβλημα».

Μάλιστα, ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε πως ο ίδιος με τη σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς προ δεκαετίας να υιοθετήσουν παιδί.

«Πριν από 10 χρόνια που κάναμε κινήσεις για να υιοθετήσουμε παιδί ήταν αποτρεπτικές για εμάς. Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε το βάρος. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πριν 10 χρόνια μας έλεγαν πως εάν θέλουμε ένα παιδάκι που έχει πρόβλημα τότε μπορούμε να πάρουμε αμέσως αλλά εάν θέλουμε ένα υγιές παιδί θα το πάρουμε σε 5-6 χρόνια. Ένιωθα κάποια στιγμή λες και μου δίνουν αμάξι, και εάν είναι μεταχειρισμένο θα είναι πιο εύκολο να το πάρω. Οι αρμόδιοι φορείς μας έλεγαν ‘’λυπάμαι αλλά έτσι είναι τα πράγματα’’. Σκέψου δύο ανθρώπους να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα, να τους συμβεί κάτι με αυτό το παιδί και να μην μπορέσουν ποτέ να το υιοθετήσουν».

Και πρόσθεσε: «Εμείς κάποια στιγμή σταματήσαμε να το σκεφτόμαστε και πολύ ώριμα είπαμε να γίνουμε τα παιδιά που δεν κάναμε, δεν πειράζει. Φερθήκαμε ο ένας στον  άλλον με την αγάπη που θα δίναμε σε ένα παιδί. Τώρα πια νομίζω πως δεν μας λείπει το παιδί, δεν είναι το θέμα της ζωής μας. Γνωρίζουμε πια τι είναι το πένθος της απώλειας. Ο πρώτος άνθρωπος που με πήρε όταν μπήκε νοσοκομείο ο πατέρας μου ήταν η Αθηνά. Αυτή τη φροντίδα δεν μπορείς να τη βρεις εάν δεν έχεις παραδοθεί ο ίδιος».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Τσορτσέκης: Μας συστήνει τον συνάδελφό του, «Τραχανά» (Video)

Παπουτσάκη – Μαραντίνης: Τι απαντούν στις φήμες για ειδύλλιο (Video)

Γάμος Πύρρου Δήμα-Αφροδίτης Σκαδίφα: Η είσοδος του ζευγαριού και το τραγούδι που είπε η νύφη (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:20