search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:04
MENU CLOSE

Σκέρτσος: Εύλογες οι διαφωνίες εντός της ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

05.02.2024 18:51
skertsos

Κάλεσμα στα κόμματα και τους βουλευτές που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο απηύθυνε ο Άκης Σκέρτσος, χαρακτηρίζοντας πάντως, εύλογες τις διαφωνίες εντός της ΝΔ, η οποία -όπως είπε- είναι ένα κόμμα καθρέφτης της κοινωνίας.

«Είναι εύλογο και αναμενόμενο να υπάρχουν και στελέχη που διαφωνούν, όπως και στην κοινωνία», είπε και απευθυνόμενος και στα άλλα κόμματα ζήτησε να μην σπεύδουν να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών σε στελέχη της ΝΔ γιατί διαφωνίες καταγράφονται και σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Να σκεφθούν όλοι οι βουλευτές, να κοιτάξουμε στα μάτια αυτούς τους πολίτες και να τους πούμε ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όμως κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό», είπε και επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να διχάσει, ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως δεν θίγεται η κλασσική, πυρηνική μορφή οικογένειας και απάντησε στην κριτική γιατί η κυβέρνηση σπεύδει να το φέρει προς ψήφιση. «Οι σοβαρές φιλελεύθερες δημοκρατίες οφείλουν να μεριμνούν για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των μειοψηφιών», είπε για να προσθέσει ότι δεν έχει δει καμία κοινωνία να καταρρέει επειδή κατοχυρωθήκαν δικαιώματα μιας κατηγορίας πολιτών

«Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό  ούτε επιβάλλουμε νέο τρόπο ρύθμισης της οικογενειακής ζωής, αλλά ρυθμίζουμε μια υφιστάμενη πραγματικότητα», σημείωσε. Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις της Εκκλησίας τόνισε πως τιμά και αναγνωρίζει τον πνευματικό της ρόλο, όμως η πολιτεία όμως έχει υποχρέωση να επιβάλλει τα δέοντα για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Παράλληλα, απέρριψε τις εισηγήσεις που υποστηρίζουν ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών μπορούν  να ρυθμιστούν με επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, υποστηρίχζοντας πως «αν το κάναμε θα δημιουργούσαμε παράλληλο πλαίσιο. Θα ίσχυε ο γάμος για ετερόφυλα και το σύμφωνο για τα ομόφυλα και αυτό δεν αποτελεί ισότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μπιμπίλας στη Βουλή: «Να έρθει η εκκλησία να μας πει πόσοι είναι γκέι ιερείς»

Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου διαμηνύει στους αγρότες «ό,τι πήρατε, πήρατε»- Άμεσα μέτρα για να μην εξαφανιστούν

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το αγροτικό: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και… fake news

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:02