search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:23
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

06.02.2024 11:37
AGORASTOS
Eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρους του τέως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, άσκησε χθες η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Κώστας Αγοραστός με υπόμνημά του αρνείται την κατηγορία, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής:

«Για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος όλοι νίπτουν τας χείρας τους, όμως κάποιος έδωσε την εντολή και κάποιοι την υλοποίησαν.
Η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων.»

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπαμπινιώτης προτείνει να καταργηθούν οι Πανελλαδικές: «Είναι αδικο, απάνθρωπο και αναξιόπιστο σύστημα»

Μεσολόγγι: 16χρονη καταγγέλλει δύο άνδρες για απόπειρα βιασμού

Νέα καταγγελία για Πολυχρονόπουλο: Πουλούσε τα βρεφικά γάλατα και έστελνε τους άπορους να τα αγοράσουν με… έκπτωση (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:22