search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Ρεύμα: Φθηνότερα τα μίνι μπλε τιμολόγια; Θα κερδίσουν όσοι τα επιλέξουν τώρα;

06.02.2024 20:52
REUMA_EPIDOMA
Eurokinissi

Νέα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας φέρνουν τα νέα μίνι μπλε τιμολόγια ρεύματος που θα έχουν διάρκεια κατ’ ελάχιστον έξι μήνες μετά και το «πράσινο φως» από το υπουργείο Ενέργειας και την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή.

Μέχρι σήμερα τα μπλε σταθερά είχαν όλα διάρκεια 12 μήνες, γεγονός που συντηρούσε τις τιμές υψηλότερα. Πλέον τα νέα μπλε τιμολόγια θα μπορούν να προσφέρουν σταθερή τιμή για μικρότερο χρονικό διάστημα -κάτι που μειώνει το ρίσκο για τις εταιρείες προμήθειας και τα βάζει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Φθηνότερα τα μίνι μπλε τιμολόγια;

«Ο μέσος όρος τιμών των επόμενων 6 ή 8 μηνών είναι πολύ μικρότερος από 12 μηνών», εξηγεί ο ενεργειακός αναλυτής Νικήτας Μακρίδης.

Η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο έκλεισε στα93 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 102 ευρώ τον Δεκέμβριο, δηλαδή 8,8% χαμηλότερα. Και τον Φεβρουάριο αναμένεται να πέσει ακόμη και κάτω από τα 90 ευρώ, κάτι που θα δώσει και άλλες ανάσες στους καταναλωτές. Προς το παρόν είναι στα 81,79 ευρώ.

Όσοι μπήκαν από τον Ιανουάριο σε σταθερό μπλε τιμολόγιο δεν θα έχουν αλλαγή τιμής, αλλά θα πληρώνουν την τιμή που «κλείδωσαν» για 12 μήνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

Όσοι καταναλωτές επιλέξουν τώρα να μπουν σε μπλε σταθερό για 6 μήνες λογικά θα είναι κερδισμένοι, καθώς αναμένεται οι τιμές να είναι χαμηλότερες.

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον μήνα πλήρωσε για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στο φθηνότερο μπλε τιμολόγιο, 48,44 ευρώ με το πάγιο χωρίς ΦΠΑ, ενώ στο ακριβότερο μπλε τιμολόγιο πλήρωσε 61,08 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η προσυμπλήρωση εσόδων – εξόδων κατά την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από 1/1/2024

ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων – Οι δικαιούχοι των 718,50 ευρώ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στη βελτιωμένη πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:05