search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:23
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η ενόχληση Ανδρουλάκη, οι «εξηγήσεις» Χριστοδουλάκη και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ 

07.02.2024 07:51
xristodoulakis_new

Δεν λέει να κάτσει η σκόνη που σηκώθηκε από την είδηση της κοινής εκδήλωσης των Διονύση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλη Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ), Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά) με θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;». 

Παρά τα δημοσιεύματα και τα όσα ειπώθηκαν σε πολιτικο-δημοσιογραφικά τραπέζια ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Και αυτό είναι φυσικό καθώς όπως εκτιμούν πρόσωπα που γνωρίζουν τις σκέψεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έδινε μεγαλύτερο βάρος στην εκδήλωση ενώ δε θα ήταν ό,τι καλύτερο να δοθεί περισσότερη έκταση με οποιαδήποτε διαρροή ή πολιτική εκτίμηση που μπορεί να γινόταν μετέπειτα. 

Το μήνυμα του αρχηγού του Κινήματος είναι σαφές: συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές και σε επίπεδο βάσης και όχι συγκόλληση κομμάτων. Η επιλογή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στην εκδήλωση προκάλεσε δυσφορία και σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκρυψε την ενόχληση του στον στενό του περιβάλλον. 

Υπενθυμίζεται ότι για την εκδήλωση δεν υπήρχε καμία ενημέρωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή τους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. 

Οι «εξηγήσεις» Χριστοδουλάκη

Ο βουλευτής του Κινήματος πήρε θέση για την εκδήλωση ξεκαθαρίζοντας πως «αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις, τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε εμένα. Μιλάω σε μια εκδήλωση για τη βία και την άλλη Τρίτη στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Είμαι και εγώ μεταξύ άλλων προσκεκλημένος ομιλητής για να διατυπώσω τις θέσεις τις δικές μου, του κόμματος και του προέδρου για ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στη δημόσια συζήτηση». Θεωρώ ότι είναι καλό να συζητάμε ειδικά σε μια συγκυρία που ο προοδευτικός χώρος φαίνεται ότι δεν έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Ο καθένας υπό τη δική του σκοπιά, γιατί εγώ θεωρώ ότι αυτή η αντιπρόταση πρέπει να διαμορφωθεί με την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ με βήμα τις επόμενες ευρωεκλογές». 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε: «Το ότι είμαι προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση μαζί με άλλους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απαραίτητα πολιτικά και ιδεολογικά. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε στην αντίληψή μας για τη στρατηγική του χώρου από εδώ και στο εξής, και όσον αφορά σε εμένα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση. Όλη αυτή η παραφιλολογία που μπορεί να υπονοεί σενάρια, ερμηνείες, αμφισβητήσεις ή άλλου είδους στρατηγικές τουλάχιστον μακριά από μένα και σίγουρα δεν αντιστοιχεί σε μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ώστε σιγά σιγά να κάνουμε μια εναλλακτική αντιπρόταση στον ελληνικό λαό». 

Το άνοιγμα στη «Νέα Αριστερά» και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ανοίξει την πόρτα του διαλόγου με στελέχη της Νέας Αριστεράς. Σε συνέντευξη του στο ONE είπε πως «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα εμείς θεωρούμε κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση».

Πάντως, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρος ως προς το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει το κόμμα του: «η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα- αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας». 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη (εκβιαζόμενος αρχηγός κτλ) στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά από ζητήματα. «Εξαρχής αντιμετώπισα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό. Δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που θεωρώ ότι ήταν λανθασμένο γι’ αυτό και του απάντησα με ανάλογο ύφος. Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Καλό του ταξίδι», είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. 

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Στο κενό η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση – Πάνω από 100 οι καταλήψεις, αγωνία για το συλλαλητήριο της Πέμπτης

Τέμπη: Ποιον «δείχνει» υπεύθυνο για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας ο Αγοραστός – Η ποινική δίωξη ανοίγει στόματα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Το Μαξίμου αναζητά πόρους για επιπλέον μέτρα – Τα τρακτέρ «ζεσταίνονται» για έφοδο στην Αθήνα  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:19