search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Noval Property: Πορεία προς το ΧΑ με έργα 380 εκατ. ευρώ και συνολικό χαρτοφυλάκιο μισό δισ.

08.02.2024 11:05
noval_property_mets_new

Την ολοκλήρωση κέντρου logistics στη Μάνδρα, συνολικής επένδυσης 8 εκατ. ευρώ για τη μίσθωση του οποίου έχει ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία Seagull, ανακοίνωσε η Noval Property.

Η εταιρεία η οποία έχει δρομολογήσει την είσοδο της στο ελληνικό χρηματιστήριο το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο έχει σε διάφορα στάδια εξέλιξης μια σειρά από έργα που αφορούν σε κτίρια γραφείων αλλά και σε οικιστικά project.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε μέγεθος ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα καθώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων μισού δισ. ευρώ ενώ στα επενδυτικά της σχέδια περιλαμβάνονται projects αξίας 380 εκατ. ευρώ.

Μέρος αυτού του ποσού θα καλυφθεί από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 89,6 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 10,5 εκατομμύρια θα προστεθούν από ομολογιακό δάνειο από την EBRD.

Μεταξύ των έργων στα οποία συμμετέχει είναι και αυτό που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αφορά στην ανέγερση του συγκροτήματος γραφείων «The Grid» σε συνεργασία με την Brook Lane Capital, ενώ θα πραγματοποιήσει και την ανακατασκευή κτιρίου γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας ενός έργου που κέρδισε μέσω διαγωνισμού. Επίσης η εταιρεία προχωρά σε κατασκευή νέου κτιρίου γραφείων στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι και στην ανακατασκευή κτιρίου που προορίζεται για μικτή χρήση στην οδό Αρδηττού στο Μετς.

Σε ότι αφορά την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Noval Property, αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις ίσως και μέχρι τα τέλη Μαρτίου παρά το γεγονός ότι έχει πάρει παράταση προθεσμίας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία εξαμήνου 2023 η εταιρεία εμφανίζει διπλασιασμό εσόδων από μισθώματα, με αντίστοιχα δυναμική άνοδο των κερδών της.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 54% και ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ, έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Από τα εν λόγω κέρδη, τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδυτικών ακινήτων σε εύλογη αξία το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν σε 19,5 εκατ. ευρώ, έναντι 11,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (αύξηση 67%).

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Noval Property παρουσίασε έσοδα από μισθώματα 13,8 εκατ. ευρώ, έναντι 12,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 1,6 εκατ. ευρώ (13%).

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής εύλογης αξίας περιουσιακών στοιχείων (adjusted EBITDA) για την περίοδο έως 30.06.2023 ανήλθαν σε 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 5,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 2,1 εκατ. ευρώ (38%).

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής διάκριση για την ΗΛΕΚΤΩΡ. Απέσπασε και το Energy Globe World Award 2023

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών (video)

Στρατηγική συνεργασία Brown Hotels – Hilton

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:08