search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:23
MENU CLOSE

ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία με Noval Property και Brooklane για την κατασκευή συγκροτήματος γραφείων αξίας 100 εκατ. ευρώ (photos)

30.01.2024 10:55
thegrid-maroussi-noval-brooklane-3
credit: Noval Property

Την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων THE GRID στο Μαρούσι, συνολικού προϋπολογισμού 96,5 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) μετά την υπογραφή σύμβασης με την THE GRID Α.Ε. (εταιρεία συμφερόντων της NOVAL PROPERTY και της BROOKLANE).

Η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και το συνολικό έργο, περιλαμβανομένου περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης. 

Το συγκρότημα γραφείων THE GRID, πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 16.100 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε  χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους.

credit: Noval Property

Το συγκρότημα αποτελείται από 2 κτίρια σχήματος Γ τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση. Kάθε κτίριο αποτελείται από τρεις διακριτούς όγκους, οι οποίοι ενώνονται μέσω «γεφυρών». Σε κάθε κτίριο δημιουργείται ένα ηλιακό αίθριο το οποίο περικλείεται από την κεντρική είσοδο και τα εξωτερικά κλιμακοστάσια. Οι εξωτερικές όψεις επενδύονται εξ ολοκλήρου με ενεργειακό κέλυφος και το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED PLATINUM.

Το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο FOSTER + PARTNERS ηγήθηκε στον σχεδιασμό αυτού του έργου και η HILL International έχει αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης σε όλα τα στάδια του έργου, σχεδιασμού και κατασκευής.

credit: Noval Property

Διαβάστε επίσης:

ΤΗΕΟΝ και HENSOLDT υπογράφουν 2η τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης με τον OCCAR για επιπλέον όργανα νυχτερινής όρασης για τις Γερμανικές & Βέλγικες Ένοπλες Δυνάμεις

Παπουτσάνης: Νέες συνεργασίες, είσοδος στο homecare και ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων οι «πυλώνες» για το 2024

Mitsubishi Electric: Αποκτά «βάση» στην Αθήνα για συμμετοχή σε μεγάλα έργα και επέκταση σε Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:23