search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Εύβοια: Εργατικό δυστύχημα στο Βασιλικό – Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

09.02.2024 19:09
geranos-new

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) σε εργοστάσιο στο Βασιλικό Ευβοίας με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Από την πτώση βρήκε τραγικό θάνατο ένας εργαζόμενος 55 ετών από το Αλιβέρι,, ενώ σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο συνάδελφος του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και νοσηλεύεται.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, συναντώντας κλίμα αγανάκτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους για την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη συντήρησης, που όπως ανέφεραν, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί εργατικό «ατύχημα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Στη μεγάλη λίστα των “εργατικών ατυχημάτων”, που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής “SABO” στο Βασιλικό Χαλκίδας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου και το βαρύ τραυματισμό ενός άλλου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Ακολούθως τονίζει πως: «Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων τη στιγμή που υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος και ο ένας εργαζόμενος 55 ετών, που εργάζονταν στη “SABO” μέσω εργολάβου να χάσει τη ζωή του, ενώ ο άλλος συνάδελφος να είναι βαριά τραυματίας.

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των “εργατικών ατυχημάτων” δεν οφείλονται στην “κακιά στιγμή”. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να θέσουμε σε προτεραιότητα τον αγώνα για να υπάρχουν συνθήκες υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας, στις οικογένειες και τα παιδιά μας όρθιοι και υγιείς».

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Ποινική δίωξη στον 48χρονο για την δολοφονία του μουσικού

Τέμπη: Αποκαλύψεις για το συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους – Ποιες ουσίες ανιχεύτηκαν στα ρούχα των θυμάτων (ηχητικό)

«Μικρό ηθικό ζήτημα» το μπάζωμα στα Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία και δεύτερου γονέα θύματος μετά την Καρυστιανού για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:14