search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:12
MENU CLOSE

Το γαλάζιο άγχος για ΚΕΔΕ και ΠΕΔ και η τροπολογία που αλλοίωσε τις συνθέσεις στα εκλεκτορικά σώματα  

12.02.2024 12:49
kede_1202_1460-820_new

Μόνο ρόδινα δεν είναι για τη ΝΔ τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στο χώρο, με βάση τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου.

Οι συνεργασίες που φαίνεται να υπάρχουν ανάμεσα στο ενισχυμένο από τις τελευταίες κάλπες σε δήμους και περιφέρειες, ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, απειλούν τα γαλάζια ψηφοδέλτια σε πολλές Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), ενώ αλλάζουν και οι ισορροπίες στην ΚΕΔΕ, έστω κι αν ο εκλεκτός της ΝΔ Λάζαρος Κυρίζογλου έχει τις πιθανότητες με το μέρος του, έναντι του Χάρη Δούκα.

Υπό αυτό το βάρος, η κυβέρνηση έσπευσε τον Δεκέμβριο και αλλοίωσε τις συνθέσεις των εκλεκτορικών σωμάτων. Πώς; Ψηφίζοντας μία απαράδεκτη τροπολογία με την οποία τα μέλη των αμέσως προηγούμενων διοικήσεων των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ (γαλάζια στελέχη κατά βάση, λόγω της ισοπεδωτικής κυριαρχίας της ΝΔ στις εκλογές του 2019) μετέχουν αυτοδικαίως στις τωρινές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων.

Απίστευτα πράγματα, που πλέον αρχίζουν να γίνονται συνηθισμένα από τούτη την κυβέρνηση…

Διαβάστε επίσης:

Σαν πολλά είναι τα μέτωπα που μαζεύονται για την κυβέρνηση – Έρχονται και οι δικηγόροι;

Με συνθήματα του ΚΚΕ η συγκέντρωση κατά του γάμου των ομόφυλων! (video)

Η διαφορετική ανάρτηση Βούτσιτς για τον Μητσοτάκη – Η μπάλα, το τέρμα κι «ο μεγάλος φίλος της Σερβίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48