search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:49
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου – αγόρευση Κούγια: Υπόθεση «όνειδος» για την Δικαιοσύνη – Ανήθικοι και αγράμματοι παρουσιαστές σε ρόλο δικαστή και ανεκδιήγητοι… εισαγγελείς

14.02.2024 17:14
KOUGIAS
Eurokinissi

Ο συνήγορος της 35χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ξεκίνησε την αγόρευσή του, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Όπως ισχυρίστηκε ο γνωστός ποινικολόγος «πρόκειται για μία υπόθεση “όνειδος” για την ελληνική Δικαιοσύνη», στρέφοντας τα πυρά του κατά δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, χωρίς να αφήνει ασχολίαστο τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην υπόθεση που αποτελείται από…αγράμματους και ανήθικους παρουσιαστές.

«Μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε κανένα εισαγγελέα» υπήρξε μεταξύ άλλων η χαρακτηριστική του αποστροφή ενώ παράλληλα κατηγόρησε εκπομπές και παρουσιαστές για τη στοχοποίησή της κατηγορούμενης που οδηγήθηκε τελικά στο εδώλιο. Αναφερόμενος στην εισαγγελέα, θέλησε να καταχωρηθεί δήλωση στα πρακτικά επειδή δεν του παραδόθηκε γραπτώς η αγόρευση της. «Σας ενημερώσαμε και μας είπατε ότι η εισαγγελέας θα παραδώσει γραπτώς την αγόρευσή της. Η γραμματέας όμως μας είπε ότι θα την παραδώσει με τα πρακτικά. Είναι απαράδεκτο. Αν δεχτεί η γραμματεία να παραλάβει τέτοιο έγγραφο, αυτό θα συνιστά πλαστογραφία» είπε ο κ. Κούγιας.

Ανεκδιήγητοι υπουργοί Δικαιοσύνης, ανακριτές, εισαγγελείς και οι… ανήθικοι παρουσιαστές

«Δεν τηρήθηκαν σε κανένα στάδιο όλα όσα προβλέπονται. Βρίσκεται η εντολέας μου κατηγορούμενη, λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Τσιάρα, ενός ανεκδιήγητου εισαγγελέα που έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση» ανέφερε και κάλεσε τους δικαστές να κρίνουν χωρίς προκατάληψη. «Αγωνιώ για το αν έχετε συνειδητοποιήσει την κατηγορία. Για να πείτε ότι είναι ένοχη θα πρέπει να αποδειχθούν αυτά που της καταλογίζουν. Αυτές οι ανήθικες εκπομπές με τους ανήθικους παρουσιαστές ποτέ δεν έκαναν το κόπο να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την κατηγορία που η κ. κατηγορούμενη αντιμετωπίζει. Η ποινική δίωξη ακολουθεί τον κατηγορούμενο. Εδώ κατά πρωτοφανή τρόπο άλλαξε. Υπήρξε όργιο παρανομίας σε βάρος της από ανακρίτρια και εισαγγελεα. Μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε κανένα εισαγγελέα. Στην περίπτωση της καταργήθηκε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Που είναι η κεταμίνη στο Καραμανδάνειο;».

Τα πυρά κατά του Φλωρίδη και οι… αγράμματοι παρουσιαστές

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας στράφηκε κατά παρουσιαστών κάποιων μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστών. «Ήρθατε στη δημοσιότητα από ανήθικους και αγράμματους παρουσιαστές που δεν γνωρίζουν πως απονέμεται η Δικαιοσύνη, που δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πιο άσχημη επιλογή ζωής από το να βάζεις έναν αθώο στη φυλακή» είπε και συνέχισε: «Με το νομοσχέδιο Φλωρίδη πρόεδρος εφετών αναλαμβάνει ο Ευαγγελάτος, προέδρος πρωτοδικών η Στεφανίδου και η κ. Κουτσελίνη αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος του υπουργού!». Κατηγόρησε για προκατάληψη την εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφερόμενος ξανά στην εισαγγελέα της έδρας, υποστήριξε ότι «αποδέχτηκε το κατηγορητήριο εκ των προτέρων σαν την απάντηση και έτσι ακολούθησε αντίστροφη πορεία σκέψης από την ορθόδοξη. Αντί αφετηρία της να είναι η αντικειμενική διερεύνηση της κατηγορίας και των αποδεικτικών στοιχείων, αφετηρία της έγινε η προκατάληψη, η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής και η «ιερή αγανάκτηση» που μετέτρεψε την πρόταση της σε κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου και της ιδιότητας σας ως γονέων, για να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και την διαύγεια της σκέψης σας».

Τα βέλη προς τον Μ. Δασκαλάκη και το «λαδάκι»

Σχετικά με τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης προς το παιδί της, η οποία χαρακτηρίστηκε από μάρτυρες τυπική ή και ψυχρή, αντιπαρέβαλε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. «Το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και έβαλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης. Όσα κι αν έκανε η κατηγορούμενη για τη Τζωρτζίνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει το «λαδάκι» του Μανού. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά έχει αλλοιωθεί η κριτική σκέψη και ο ορθός λόγος από την προκατάληψη σε βάρος της κατηγορουμένης».

Το βαλιτσάκι με την κεταμίνη και τη μιδαζολάμη

Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην κεταμίνη σημείωσε ότι δεν υπάρχει μάρτυρας που να είδε την κατηγορούμενη να την χορηγεί. «Δεν υπάρχει σ’ αυτή την υπόθεση ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της. Έχετε όμως ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό και αδιάψευστο στοιχείο: Ότι το βαλιτσάκι της ανάνηψης (ή σάκος ανάνηψης) που έφερε η ομάδα Τζουβάρα στο θάλαμο της ασθενούς, περιείχε κεταμίνη και μιδαζολάμη… Επίσης, έχετε και το δεδομένο ότι η κεταμίνη και η μιδαζολάμη είναι ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της διασωλήνωσης. Ουδέποτε στα χρονικά έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το σχήμα για την τέλεση δολοφονίας…

Σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, αν αντικαθιστούσαμε την κεταμίνη και την μιδαζολάμη με ένα πιστόλι ή ένα μαχαίρι και είχαμε θάνατο από πυροβολισμό ή μαχαίρωμα, η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν εύκολα υπέρ της καταδίκης αυτών που έφεραν το όπλο του εγκλήματος στο δωμάτιο του θύματος. Κανένα δικαστήριο δεν θα δεχόταν ότι αυτός που έφερε το όπλο του εγκλήματος στον τόπο του εγκλήματος δεν το χρησιμοποίησε, διότι κάποιος άλλος κατά σύμπτωση έφερε ένα ίδιο όπλο στον ίδιο τόπο και χρόνο και το χρησιμοποίησε λίγο πριν, αλλά δεν βρέθηκε.

Γιατί λοιπόν στην συγκεκριμένη υπόθεση να δεχτούμε ότι κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο έφεραν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας κεταμίνη – μιδαζολάμη τόσο η κατηγορούμενη όσο και η ομάδα ανάνηψης, αλλά η κεταμίνη – μιδαζολάμη χορηγήθηκε από την κατηγορούμενη και όχι από την ομάδα ανάνηψης;».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος – Στο σημείο τα ΤΕΕΜ

Tέμπη ένας χρόνος μετά: 57 φορές θα χτυπήσουν οι καμπάνες στις εκκλησίες στη μνήμη των θυμάτων

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Ο Άρης έβαλε την κάννη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ένα μπαμ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:48