search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Οι υποσχέσεις στους διαφωνούντες με το γάμο, τα ποτά του Αυγενάκη, η σταρ εμφάνιση του Κασσελάκη και ο κερδισμένος Χριστοδουλάκης 

14.02.2024 06:01
kalxas wed

Καλημέρα σας.

Στην τελική ευθεία από σήμερα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μπαίνει στη Βουλή και πιθανόν την Πέμπτη ψηφίζεται – αν και κάποιοι θέλουν να πάει μέχρι Παρασκευή η συζήτηση.

Η κυβέρνηση έχει στηριχθεί στο… κλείσιμο του ματιού για να κάνει καλά τους διαφωνούντες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να έχουν μοιράσει οι του Μαξίμου περί τις… 80 υποσχέσεις για υπουργοποίηση μετά τις ευρωεκλογές.

Αν εξαιρέσει κανείς τους περίπου 40 διαφωνούντες, που δεν παίρνουν από κουβέντες και θα διαφοροποιηθούν, σχεδόν όλοι οι άλλοι έχουν πάρει κι από μία «διαβεβαίωση» ότι θα μπουν στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού. Σαν μετοχές της… ΑΛΚΑΡ και του… Μπατατούδη, μου ακούγεται αυτό, για όσους θυμούνται τα δράματα του χρηματιστηρίου εκεί γύρω στο 2000.

Δύο μηνύματα από το επιστημονικό συμβούλιο

Βέβαια, μόλις χθες βράδυ προέκυψε και η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής για το νομοσχέδιο.

Το οποίο συμβούλιο λέει πάνω κάτω ότι αν δεν προσαρμοστεί συνολικά το οικογενειακό δίκαιο, σε σχέση με την αρχή συγγένειας που το διέπει, τότε θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές στη συνέχεια. Με απλά λόγια; Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα μπορούν να βγάλουν ληξιαρχικά έγγραφα, ταυτότητα κλπ, αν δεν προβλεφθεί η γονεϊκότητα, πέρα από τους όρους «πατρότητα» και «μητρότητα».

Όπως επίσης κι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν διακρίσεις για την παρενθετότητα, σε σχέση με ό,τι ισχύει στο εξωτερικό. Ήτοι παιδιά που αποκτώνται εκτός χώρας και αναγνωρίζονται στην ΕΕ, θα πρέπει να αναγνωρίζονται και δω.

Για τους διαφωνούντες αυτό ένα ακόμα επιχείρημα για να καταψηφίσουν.

Αλλά για την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές του νομοθετήματος, για να κάνουν ακόμα πιο τολμηρές αλλαγές.

Στο Κολωνάκι ο Αυγενάκης

Χθες ήταν μία πολύ κρίσιμη μέρα για την κυβέρνηση σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις, εξήγγειλε μέτρα, αλλά τα αποτελέσματα δεν φαίνεται είναι θετικά – τουλάχιστον όχι αμέσως.

Το ζόρι το κυβερνητικό είναι μεγάλο.

Γι’ αυτό και κατανοώ τον Λευτέρη τον Αυγενάκη, που έχει βάλει το χεράκι του για να ξεσηκωθούν οι αγρότες, που διάλεξε να ξεσκάσει χθες βράδυ σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου, πίνοντας τις ποτάρες του.

Όχι, θα κάτσει να σκάσει. Μπλόκα αυτοί; Μπάρες (εκ του μπαρ) εκείνος…

Ο Μητσοτάκης να είναι καλά που έχει αναλάβει να δώσει λύση ο ίδιος, θα σκέφτηκε ο μερακλής υπουργός.

Ο αιφνιδιασμός από Κασσελάκη

Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως σταρ.

Όχι πολιτικός σταρ – αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα! Αλλά και… σκέτος σταρ, που φαίνεται να είναι, του αρκεί για να δημιουργεί γεγονότα.

Όπως αυτό που «έφτιαξε» με την κίνησή του να εμφανιστεί εντελώς αιφνιδιαστικά και κόντρα στη μέχρι εκείνη τη στιγμή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση των «3» για την κεντροαριστερά.

Ξέρετε, την εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου, την οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είχαν περίπου αποκηρύξει – δικαίως ή αδίκως άλλο θέμα.

Ξαφνικά το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο ερώτημα, τι ακριβώς σκέφτεται ο Κασσελάκης για πριν ή για μετά τις ευρωεκλογές. Έχει κάτι στο μυαλό του για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ή έστω κάποια κοινή δράση ενάντια στην παντοκρατορία του Μητσοτάκη και τι είδους μπορεί να είναι αυτή;

Ή, πήγε απλά στην εκδήλωση για να κόψει κλίμα, να ακούσει μία συζήτηση, που τώρα ξεκινά για το (κοινό) μέλλον του χώρου;

Εκτός κι αν αποφάσισε να πάει μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Αντί να συζητούν όλοι για τους «3», να ασχολούνται με τη δική του εμφάνιση…

Πάντως απέφυγε να απευθύνει χαιρετισμό, καίτοι οι διοργανωτές του έδωσαν τη δυνατότητα. Δεν άνοιξε, που λέμε τα χαρτιά του – αν είχε κάποιο χαρτί, που μάλλον δεν είχε!

Στα αξιοσημείωτα είναι η αμήχανη αρχικά, αλλά πολύ ευγενική στη συνέχεια, υποδοχή από την Έφη Αχτσιόγλου.

Αλλά και η ειδική αναφορά του Διονύση Τεμπονέρα στην παρουσία του αρχηγού.

Η εμφάνιση Χριστοδουλάκη

Από τους τρεις ομιλητές στη χθεσινή εκδήλωση, κερδισμένος υπό την έννοια ότι «άνοιξε/διεύρυνε» το κοινό του, φάνηκε να είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Βέβαια ο Χριστοδουλάκης, μετά από μία σύσκεψη επιτελικών στελεχών του την Πέμπτη επέλεξε να μην πει όλα τα πράγματα που θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθούν, αλλά να περιοριστεί σε κάποια από αυτά και μάλιστα με πολύ ήπιο τρόπο.

Για να μην δώσει λαβές στην ηγεσία να τον κατηγορήσει ότι έχει προσωπική στρατηγική.

Παρά ταύτα ο νεαρός πολιτικός κέρδισε χειροκρότημα.

Ακόμα κι όταν αποθέωσε το ΠΑΣΟΚ ενώπιον ενός ακροατηρίου που δεν είχε ποτέ την καλύτερη άποψη για το κόμμα του.

Τεχνηέντως βέβαια, επέλεξε να μην αναφερθεί στη μνημονιακή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις πλατείες, αλλά στα «Ζάππεια του Σαμαρά», ένα στοιχείο που ενώνει τους δύο χώρους. Έξυπνος ελιγμός, δεν λέω.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αυτιάς και ο… Μητσιάς για την γαλάζια ευρωλίστα, η Τζάκρη στην εξεταστική με… εκπλήξεις και τα νεύρα Κασσελάκη

Το κρίσιμο κυβερνητικό 15ήμερο, το ρουσφέτι Πιπιλή, η κίνηση Χρυσοχοΐδη, η υπερέκθεση Κασσελάκη και η άνοδος Βελόπουλου – Βαρουφάκη

Το σχέδιο… «Τσόρτσιλ» της κυβέρνησης, τα πειράματα Κασσελάκη με την ευρωλίστα, το ενδιαφέρον της Τζάκρη και το κερί του ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:39